Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Tenis

[ Izvor: Beta, Objavio: I. P. ]

20. 01. 2018. 08:55   >>  13:34

PROTIV LOREN DEJVIS

Halep preživjela maratonski meč

Prva teniserka svijeta, Rumunka Simona Halep, plasirala se rano jutros u osminu finala Otvorenog prvenstva Australije, pošto je poslije velike borbe pobijedila Amerikanku Loren Dejvis.


Halep je u maratonskom meču na Rod Lejver Areni slavila sa 4:6, 6:4 i 15:13 poslije tri sata i 45 minuta igre. 

"Definitivno je bio mnogo težak meč... Nikada nijesam igrala toliko dug treći set, tako da sam stvarno srećna što sam pobijedila. Skoro sam mrtva", rekla je Halep poslije meča. 

Finalni set trajao je dva sata i 22 minuta, a Halep je u 22. gemu tog seta spasila tri meč lopte.   

"Bila sam na 0:40, imala je tri meč lopte. Nije bilo lako, ali sam nastavila da igram. Vjerovala sam da nije gotovo. Definitivno sam psihički jača i to me čini veoma srećnom", rekla je Rumunka. 

Plasman u osminu finala obezbijedila je i Čehinja Karolina Pliškova, koja je sa 7:6, 7:5 pobijedila zemljakinju Luciju Šafaržovu. Pliškova će se za plasman u četvrtfinale boriti sa boljom iz meča Barbora Stricova - Bernarda Pera.

Francuskinja Karolina Garsija je slavila protiv Bjeloruskinje Aleksandre Sasnovič sa 6:3, 5:7, 6:2, a njena protivnica u četvrtom kolu Australijan opena biće Amerikanka Medison Kiz koja je sa 6:3, 6:4 pobedila Anu Bogdan iz Rumunije.

Japanska teniserka Naomi Osaka plasirala se u osminu finala Otvorenog prvenstva Australije, pošto je pobijedila domaću igračicu Ešli Barti sa 6:4, 6:2.

Osaka, 72. teniserka svijeta, slavila je protiv 17. na WTA listi poslije sat i 13 minuta igre.

Japanka je tako prvi put u karijeri stigla do četvrtog kola na nekom gren slem turniru.

Ona će u narednom kolu igrati protiv prve teniserke svijeta, Rumunke Simone Halep.

U osminu finala plasirala se i Barbora Stricova iz Češke, koja je sa 6:2, 6:2 pobijedila Amerikanku Bernardu Pere.

Protivnica Stricove u narednom kolu Australijan opena biće njena zemljakinja Karolina Pliškova.

Njemačka teniserka Anđelik Kerber plasirala se u osminu finala Otvorenog prvenstva Australije, pošto je pobijedila Ruskinju Mariju Šarapovu sa 6:1, 6:3.

Kerber je, u duelu šampionki Australijan opena, slavila poslije samo sat i šest minuta igre.

Ona je u prvom setu bila više nego ubjedljiva, tri je puta oduzimala servis Ruskinji i taj dio igre dobila za pola sata.

Njemica je na početku drugog seta povela sa 2:0, Šarapova je odmah vratila brejk, ali je Kerber u osmom gemu napravila odlučujući brejk i sebi obezbijedila nastup i u drugoj nedjelji Australijan opena.

Protivnica Kerber u osmini finala biće pobjednica meča u kojem se sastaju Agnješka Radvanjska i Se Šuvej.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније