Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Tenis

Objavila: M.L.B. [ Beta ]

28. 01. 2018. 12:42 >> 14:14
11

FEDERER U SUZAMA

Bajka se nastavlja

Rodžer Federer ušao je u istoriju kao prvi teniser koji je 20 puta osvojio Grend slem turnire. Nakon osvajanja Otvorenog prvenstva Australije, Federer je kazao da se njegova bajka nastavlja.

Švajcarac je u svom sedmom finalu stigao do šeste titule na Australijan openu, pobjedom nad Hrvatom Marinom Čilićem sa 6:2, 6:7(5), 6:3, 3:6, 6:1.

"Ovo je nevjerovatno dugačak dan. Lakše je kad igrate prije podne, spavate, izađete na teren, date sve od sebe i to je to. Kada dođete do velikog finala tokom cijelog dana razmišljate o tome šta će se dogoditi, kojim tokom će ići meč. Ovo je za mene prava bajka koja se nastavlja, i za mene lično, za moj tim, poslije sjajne prošle godine koju sam imao ovo je nevjerovatno", rekao je Federer nakon finala.

Švajcarski teniser Rodžer Federer osvojio je svoju 20. grend slem titulu u karijeri, pošto je danas u finalu Otvorenog prvenstva Australije pobijedio Hrvata Marina Čilića poslije pet setova sa 6:2, 6:7, 6:3, 3:6, 6:1.

Federer je tako odbranio trofej u Melburnu osvojen prošle godine i stigao do šeste titule na Australijan openu, čime se izjednačio sa Novakom Đokovićem i Rojom Emersonom.

"Čestitke Marinu na sjajnom turniru i na tome što je postao treći teniser svijeta. Mislim da možeš i više, nastavi da radiš", rekao je Federer, koje je igrao svoje 30. grend slem finale.

Švajcarac je zahvalio svom timu, navijačima, volonterima, a govor na Rod Lejver areni je završio u suzama.

Čilić, koji je propustio šansu da postane prvi hrvatski teniser koji je osvojio Australijan open, naveo je da su prethodne dvije nedelje bile najbolje u njegovoj karijeri.

"Sve čestitke Rodžeru i njegovom timu za još jedan fantastičan početak sezone, sve najbolje vam želim u 2018. Bilo je ovo za mene fantastično putovanje, dolazak do velikog finala, najbolje dvije nedelje u mojoj karijeri. Imao sam šansu, izborio sam se za peti set, ali Rodžer je odigrao izuzetan meč", rekao je Čilić, koji je zahvalio svom timu i poručio:

"Možda ćemo jednog dana biti u prilici da podignemo ovaj predivan trofej".

 

 

 

Пратите нас на

Коментари11

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније