Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Tenis

[ B92; Objavila: J.B.Č. ]

28. 01. 2018. 14:37 >> 14:04
9

NOVI BROJ 3

Čilić: Propustio sam šansu

Marin Čilić istakao je početak petog seta kao trenutak u kojem je propustio šansu da osvoji Australijan open.

Hrvat je u svom prvom finalu u Melburnu sjajno parirao Rodžeru Federeru, dva puta se vraćao poslije seta, u četvrtom preokrenuo čak i brejk zaostatka, da bi na startu petog propustio brejk priliku, nakon čega je odmah izgubio servis.

"Za mene je fantastičan dolazak do ovog finala, dvije najbolje nedjelje u karijeri. Imao sam šansu, izborio se za peti set, ali je Rodžer igrao izuzetan tenis. Težak početak sezone za mene i moj tim, ali možda ćemo biti u prilici da jednom podignemo ovaj trofej. Ovo je samo početak fenomenalne godine. Čestitke Federeru i njegovom timu na još jedan fantastičan početak sezone. Zeverine, Ivane, sve najbolje u 2018. godini", rekao je Čilić.

Federer je odbranio titulu u Melburnu koji je osvojio šesti put u karijeri, a u 30. GS finalu je stigao do jubilarog 20 trofeja sa najvećih teniskih turnira.

"Dugačak dan, lako je poslije meča, ali se prije njega cijelog dana razmišlja šta će biti, kako će se kretati. Ovo je prava bajka koja se nastavlja za mene i moj tim. Poslije sjajne prošle godine ovo je nevjerovatno", rekao je Federer u suzama, "Hvala Marinu na sjajnom turniru. Čestitke što si postao treći teniser svijeta. Nastavi tako, mislim da možeš i više".

Čilić će od ponedjeljka biti treći teniser svijeta, Federer je i dalje drugi, ali je na svega 155 bodova od lidera Rafaela Nadala.

Пратите нас на

Коментари9

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније