Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Tenis

[ Agencije; Objavila: J.B.Č. ]

12. 03. 2018. 08:13   >>  09:48 24

INDIJAN VELS

Đoković poražen od 109. igrača svijeta

Srpski teniser nije uspio da se plasira u treće kolo mastersa u Indijan Velsu, pošto je večeras izgubio od Japanca Tara Danijela sa 6:7, 6:4, 1:6.

Meč Đokovića i Danijela, 13. i 109. tenisera svijeta, trajao je dva i po sata.

Đoković je dobro počeo meč, svoj prvi od poraza na Australijan openu od Hjeon Čunga, poveo je sa 4:1 i 5:2, ali se Danijel vrlo brzo vratio. U devetom gemu je oduzeo servis Đoković i odveo set u taj-brejk koji je dobio sa 7:3.

Srpski teniser je nastavio da se muči i u drugom setu, ali je uspio da izjednači na 1:1. Napravio je brejk u sedmom gemu, a potom je u desetom iskoristio treću set loptu.

Danijel je i u trećem setu koristio svaki grešku Đokovića. U četvrtom gemu mu je oduzeo servis, a potom je nekada najbolji teniser svijeta praktično stao. Đoković je u šestom gemu duplom servis greškom poklonio novi brejk Danijelu, a japanski teniser je u narednom gemu potvrdio svoj najveći trijumf u karijeri.

Danijel će u narednom kolu igrati protiv pobjednika meča Leonardo Majer - Ruben Bemelmans.

Novak: Nije trebalo da budem ovde, uopšte se ne osjećam dobro

Najbolji srpski teniser, Novak Đoković, nagovijestio je poslije poraza od Taro Danijela u Indijan Velsu da se možda prerano vratio takmičenjima.


Đoković je završio nastup na prvom Mastersu porazom od 109. igrača svijeta sa 7:6 (7-3), 4:6, 6:1 u prvom duelu poslije dvomjesečne pauze zbog operacije desnog lakta.

"Čestitam protivniku jer se sjajno borio i pokazao izuzetan duh na terenu. Osjećao sam se kao da igram prvi meč na ATP turu. Bilo je veoma čudno, potpuno sam izgubio ritam, sve… Takođe, mučio sam se malo sa zdravljem prethodnih nedjelja. Zahvalan sam što sam se vratio na teren toliko brzo poslije operacije, ali istovremeno se uopšte ne osjećam dobro", rekao je Đoković.

Novak je napravio 61 neiznuđenu grešku za nešto više od dva i po sata igre i poklekao je već na prvoj prepreci.

"Nije trebalo da budem ovde, imao sam operaciju prije pet-šest nedjelja i nijesam imao nikakva očekivanja za ovaj turnir. Napravio sam mnogo neiznuđenih grešaka, nijesam uspjevao da pronađem ritam, posebno na bekhendu koji je uvijek bio oslonac", kazao je Đoković.

On je istakao da ne zna kakav će mu biti raspored u sljedećih nekoliko nedjelja.

"Nedostaje mi takmičenje, ali moram da razgovaram sa timom i da smislimo plan za dalje. Bog nam uvijek zada neki izazov kada najmanje očekujemo, ali i za to postoji razlog", dodao je Đoković.

Za kraj, nije previše želio da se osvrće na operaciju obavljenu u Švajcarskoj.

"Pročitajte moje saopštenje, tamo sve piše", zaključio je trenutno 13. igrač svijeta.

Пратите нас на

Коментари24

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније