Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Tenis

Beta [ Objavio: O.Z. ]

18. 04. 2018. 16:36 >> 16:51
7

SRBIN U 1/8 FINALA

Đoković poslije 10 meč lopti slomio otpor Ćorića

Srpski teniser Novak Đoković plasirao se u osminu finala mastersa u Monte Karlu, pošto je danas u drugom kolu pobijedio Hrvata Bornu Ćorića sa 7:6(2), 7:5.

Đoković je do druge pobjede nad Ćorićem u isto toliko mečeva stigao poslije dva sata i 15 minuta igre.

Srpski teniser će u narednom kolu igrati protiv Austrijanca Dominika Tima.

Prvi gem na današnjem meču trajao je osam minuta i nagovestio je veliku borbu srpskog i hrvatskog tenisera. Taj gem je dobio Đoković, a potom je uslijedio slučan gem na servis Ćorića. Hrvatski teniser je u njemu odbranio brejk loptu i izjednačio.

Đoković je prvi stigao do brejka, poveo je sa 3:1, a potom i sa 4:1, ali se Ćorić vrlo brzo vratio i izjednačio na 4:4. Do kraja seta i Ćorić i Đoković su bili sigurni na svoj servis, pa je pobjednik tog dijela igre riješen u taj-brejku.

Nekada najbolji teniser svijeta ubjedljivo je dobio taj-brejk sa 7:2 i stigao do prednosti u setovima poslije sat i četiri minuta.

U prva tri gema drugog seta viđena su tri brejka, a jedan više napravio je Đoković i poveo sa 2:1. Srpski teniser je nakon toga bez većih problema održavao tu prednost, a većih uzbuđenja na terenu nije bilo sve do devetog gema.

Ćorić je u tom gemu spasio dvije brejk, odnosno meč lopte, a potom je uslijedio najduži i najneizvjesniji gem u meču. Đoković je imao čak sedam prilika da stavi tačku na ovaj duel, ali je 39. teniser svijeta u svakom od tih poena odigrao vrlo dobro i na kraju stigao do brejk lopte i izjednačenja na 5:5.

Gubitak tog gema i devet propuštenih meč lopti, ipak, nije uzdramalo srpskog tenisera, pošto je odmah u narednom napravio brejk, a potom i osvojio gem na svoj servis i plasirao se u osminu finala.

Nišikori siguran, Bautisti Agutu španski okršaj

Ranije danas, Kei Nišikori i Karen Hačanov plasirali su se u osminu finala mastersa u Monte Karlu.

Japanac je bio bolji od Danila Medvedeva iz Rusije nakon dva seta, 7:5, 6:2. U meču koji je trajao nešto manje od dva sata, Nišikori je napravio četiri brejka, a protivniku prepustio samo jedan gem na svoj servis.

Njegov naredni protivnik biće bolji iz meča u kome se sastaju Giljermo Garsija - Lopes iz Španije i Andreas Sepi iz Italije.

Hačanov je bio bolji od Francuza Žila Simona sa 6:2, 6:2 i plasirao se u osminu finala. Njegov naredni protivnik biće pobednik duela Rafael Nadal - Aljaž Bedene.

Španac Roberto Bautista Agut plasirao se u osminu finala poslije pobjede nad zemljakom Felisijanom Lopesom od 6:3, 7:6. On će u narednom kolu igrati protiv Davida Gofana iz Belgije.

Пратите нас на

Коментари7

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније