Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Tenis

24. 07. 2013. 20:15 >> 20:15

SAVJETI

Kako je Stahovski pobijedio Federera

Ukrajinski teniser Sergej Stahovski, koji je na Vimbldonu eliminisao Rodžera Federera na Vimbldonu, kaže da je ključ za senzaciju bilo to što nije precijenio rivala.

U intervjuu za portal thetennisspace.com Stahovski je istakao:

“Nemojte da napravite grešku i da pomislite da je vaš protivnik natčovjek. Mnogi igrači ne vjeruju u pobjedu još u svlačionici. Teško je i vjerovati u nju kada igrate sa Federerom na Vimbldonu ili sa Nadalom na Rolan Garosu jer su oni nevjerovatno dobri”, rekao je Ukrajinac i dodao:

“Ja sam pokušavao da ne mislim o tome stalno: “Igram sa Rodžerom, igram sa Rodžerom“. Kada neko niže rangiran odigra sjajan udarac, pomislite: “Imao je sreće“. A kada Federer pogodi isto, pomislite: “To je bilo sjajno, to je Rodžer“. I vaš protivnik je samo ljudsko biće, i on će promašivati, praviće greške”, završio je Stahovski prvi od tri savjeta koji je dao ostalim teniserima.

Stahovski je rekao i da na teren izađe da da sve od sebe…

“Nikada ne izlazim na teren protiv velikih imena siguran da ću pobijediti. Idem na teren sa mišlju: “Boriću se“. Ako se borim dovoljno, imaću svoju šansu. Mislim da je to pravi pristup kada igrate sa nekim ko je bolje rangiran”, nastavio je Ukrajinac.

I na kraju, posljednji savjet koji Stahovski nudi jeste “natjerajte rivala da igra udarce, ne dajte mu ništa besplatno”:

“Ako im poklanjate, oni će znati to da iskoriste. Vrhunski igrači će uzeti vaše greške, staviće ih u džep i pobijediće. Ako žele da pobijede, neka zarade pobjedu, naterajte ih da prave vinere. Ako pogode, biće teško. Ali ako ostanete u igri, onda možda imate šansu. Ne radite ništa glupo”, zaključio je Stahovski.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније