Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Tenis

[ Beta ]

19. 05. 2018. 23:26 >> 23:18
1

MASTERS U RIMU

Nadal bolji od Đokovića za finale, čeka ga Zverev

Španac Rafael Nadal plasirao se u finale Mastersa u Rimu, pošto je u polufinalu savladao Novaka Đokovića u dva seta 7:6, 6:3.

Nadal je do 25. pobjede u 51. međusobnom duelu s Đokovićem došao poslije sat i 55 minuta igre.

Đoković je dobro počeo meč protiv Nadala, već u prvom gemu stigao je do dvije brejk lopte, ali nije uspio da oduzme servis rivalu.

Duge razmjene udaraca donijele su neizvjesnu borbu u nastavku meča i čak 72 minuta igre u prvom setu. Nadal se bolje snašao, u šestom gemu došao je do brejka, a potom i vođstva od 5:2.

Djelovalo je da će Španac lako privesti set kraju, ali je Đoković dodatno podigao nivo igre, da bi u devetom gemu, kada je Nadal servirao za vođstvo od 1:0 u setovima, napravio brejk.

Set je potom otišao u taj-brejk, u kom je Đoković samo jednom uspio da osvoji poen na svoj servis, pa je Nadal tako dobio taj period sa 7:4.

Izgubljen prvi set vidno je uticao na Đokovića koji je u drugom dva puta rivalu dopustio da mu oduzme servis i dođe do trijumfa i plasmana u finale Masters turnira u Rimu.

Nadal je do brejkova došao u trećem, a potom i devetom gemu.

Španac će u finalu turnira u Rimu igrati protiv Njemca Aleksandra Zvereva, koji je pobijedio petog igrača svijeta Marina Čilića iz Hrvatske poslije dva seta, 7:6, 7:5.

Branilac titule je pobijedio poslije nešto više od dva sata. U prvom setu nije bilo brejka, pa je odigran tajbrejk, koji je treći teniser svijeta dobio sa 15:13.

U drugom setu Zverev je dva puta oduzeo servis Čiliću, koji je napravio jedan brejk, a to je Njemcu bilo dovoljno da se plasira u finale.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније