Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Tenis

[ Beta ]

01. 06. 2018. 17:11 >> 17:02
3

ROLAN GAROS

Đoković bolji od Bautiste-Aguta, u osmini protiv Verdaska

Srpski teniser Novak Đoković plasirao se u osminu finala Otvorenog prvenstva Francuske, pošto je danas u trećem kolu pobijedio Španca Roberta Bautistu-Aguta u četiri seta, 6:4, 6:7 (6), 7:6 (4) i 6:2 Đoković je u njihovom osmom međusobnom duelu do sedme pobjede došao poslije tri sata i 48 minuta igre.

Srpski teniser će u osmini finala Rolan Garosa igrati protiv Španca Fernanda Verdaska koji je sa 7:6 (4), 6:2 i 6:4 pobijedio trećeg nosioca Bugarina Grigora Dimitrova.

Prvi set nije donio mnogo uzbuđenja, prvi do brejk lopti došao je Bautista-Agut u devetom gemu, ali ih nije iskoristio, da bi potom Đoković u narednom uspio da oduzme servis rivalu i povede sa 1:0.

Đoković je nastavio s dobrom igrom u drugom setu, poveo je sa 3:0, uz prednost brejka, ali ipak nije uspio da zadrži koncentraciju na visokom nivou, došlo je do malog pada u igri, što je Španac iskoristio i uspio da oduzme servis srpskom teniseru u sedmom gemu.

Srpski teniser, 22. na ATP rang-listi je potom u 10. gemu došao do set lopte, ali je Agut uspio da je spasi. Slična situacija viđena je dva gema kasnije, nakon sigurnog servis-gema Đokovića. Ovaj put Đoković je imao dvije vezane set lopte, ali ih nije iskoristio, iako je na drugoj imao otvorenu skraćenu dijagonalu, međutim, pogodio je vrh mreža, poslije kog se iznervirao i u bijesu polomio reket.

U taj-brejku drugog seta Španac je konstantno imao prednost, Đoković je uspio da spasi dvije set lopte, ali ne i treću poslije koje Bautista-Agut došao do izjednačenja u setovima.

Nastavio je 13. teniser svijeta da igra na visokom nivou, čak je u trećem setu vodio sa 3:1 i 5:3, ali je Đoković uspio da se vrati i taj period igre odvede u taj-brejk, koji mu je pripao rezultatom 7:4.

Četvrti set, u kom je počela da sipi kiša, pripao je u potpunosti Đokoviću, koji je samo u završnici uz malo oscilacija prepustio jedan brejk Špancu, ali je prethodno dvaput oduzeo servis, da bi i u sedmom gemu učinio isto za plasman u osminu finala drugog gren slem turnira u sezoni.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније