Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Tenis

[ Beta ]

14. 07. 2018. 18:41   >>  18:31

PRVIJENAC U LONDONU

Kerber bolja od Serena, osvojila Vimbldon

Njemačka teniserka Anđelika Kerber osvojila je titulu na Vimbldonu, pošto je danas u finalu pobijedila Amerikanku Serenu Vilijams u dva seta, 6:3 i 6:3.

Kerber je do treće pobjede u devetom duelu s Amerikankom došla poslije 65 minuta igre.

Njemica je današnjim trijumfom došla do treće Grend slem titule u karijeri, a prve na Vimbldonu.

Kerber je dobro počela meč, odmah je došla do brejka, a potom je sigurnim servis gemom došla do vođstva od 2:0. Amerikanka je vrlo brzo uspjela da se vrati, izjednači na 2:2, te povede sa 3:2, ali je Njemica potom vezala četiri gema zaredom, uz dva brejka za vođstvo od 1:0 u setovima.

Amerikanka, 181. teniserka na WTA listi, nije uspjela da pronađe ritam u drugom setu, često je griješila usljed agresivne igre, pa je tako Njemica iskoristila nešto lošiju igru Vilijamsove i u šestom gemu došla do jedinog brejka, za koji se kasnije ispostavio kao jedini u tom periodu igre.

Vilijamsova današnjim porazom nije uspjela da obori rekord Margaret Kort od 24. Grend slem titule.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније