Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Tenis

Objavio: F.R. [ Beta ]

15. 07. 2018. 18:32 >> 18:19
6

ĐOKOVIĆ PORUČIO

"Ne postoji bolje mjesto za povratak od Vimbldona"

Sprski teniser Novak Đoković rekao je danas da je srećan zbog osvajanja trofeja na Vimbldonu i istakao da ne postoji bolje mjesto za povratak od tog turnira.

"Osjećaj je nevjerovatan, jer prvi u životu tu je neko ko viče - tata, tata. Došao je ovdje, mada su propozicije takve da djeca mlađa od pet godina ne mogu gledaju meč, ali ako budem držao još trofeja u budućnosti i on će biti tu... Ne mogu da opišem koliko sam srećan i emotivan u ovom trenutku i koliko zahvaljujem supruzi i cijelom mom timu", bile su prve riječi Đokovića nakon što je četvrti put u karijeri podigao trofej namijenjen pobjedniku Vimbldona.

Đoković je danas u finalu Vimbldonu pobijedio Južnoafrikanca Kevina Andersona sa 6:2, 6:2, 7:6.

Srpski teniser, koji je igrao prvo grend slem finale još od Otvorenog prvenstva SAD 2016, osvojio je svoju 13. gren slem titulu.

"Lako je sada pričati poslije svega... Posljednjih nekoliko godina nije bilo lako, imao sam operaciju, bio sam šest mjeseci van ATP tura, suočen prvi put sa teškim povredama. Nijesam tačno znao šta da očekujem, bilo je dosta i trenutaka kada se sumnjalo i da li ću uopšte moći da se vratim na nivo koji je potreban da se ovako takmičim", rekao je Đoković.

"Ovo je moje prvo grend slem finale poslije nekoliko godina i ne postoji bolje mjesto na svijetu da se napravi povratak. Ovo je sveto mjesto za svijet tenisa", dodao je srpski teniser.

Đoković je naveo i da Anderson zaslužuje velike čestitke.

"Igrao je prvi put u finalu Vimbldona, možda nije igrao najbolje u prva dva seta, ali je u trećem bio bolji igrač i vrlo sam srećan što sam prošao kroz taj set. Čestitam ti i želim ti sve najbolje", rekao je Đoković.

Kevin Anderson je čestitao je Đokoviću na osvojenom trofeju.

"Prva dva seta igrao sam dosta loše... Da sam stigao do četvrtog seta, bilo bi sjajno, ali igrati protiv Novaka nije lako, on je veliki šampion ovog sporta. Čestitam od srca njemu i cijelom njegovom timu", rekao je Anderson poslije mača.

Anderson je do finala proveo 21 sat na terenu.

"Bilo je malo frustrirajuće... Ali, ovo je veliki turnir, cio život posvećujemo tome da se nađemo ovdje, malo je igrača uspjelo da to uradi i ako je trebalo da provedem 21 sat na terenu - isplatilo se", rekao je Anderson.

On je, na kraju, zahvalio publici na podršci koji je dobijao tokom cijelog turnira, kao i navijačima u Južnoj Africi.

Пратите нас на

Коментари6

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније