Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Tenis

[ Izvor: B92, Objavio: I. P. ]

27. 07. 2018. 09:29 >> 09:15

KRAJIČEK VJERUJE

GS titule Federera zavise od Novaka

Šampion Vimbldona iz 1996. Ričard Krajiček smatra da je Novak Đoković ključni faktor za to koliko će Rodžer Federer osvojiti još Grend slem titula.

Švajcarac je tokom Đokovićevog pada forme i problema sa povredom prekinuo svoj petogodišnji post i u posljednjih godinu dana osvojio tri GS, pa je sada na koti 20.

"Mislim da može da osvoji još jedan ili dva Slema, ali to opet zavisi od Novaka. Neko vrijeme Rodžer je igrao sjajan tenis, a Novak ga je pobjeđivao na travi dvije godine u nizu. Novakov nivo igre može da bude zastražujući. Nivo tenisa kakav nikad nijesam vidio. Momci koji su igrali protiv Novaka i Rodžera kažu da protiv Federera uvijek imaš osjećaj da imaš šansu, dok je sa Novakom svaki ritern blizu osnovne linije, sve vraća, nevjerovatan je", rekao je Krajiček.

Đoković i Federer su 15 puta igrali međusobno na Grend slemovima, a Srbin vodi 9-6. Posljednji put sreli su se u polufinalu Australijen opena 2016, kada je Novak slavio 3-1.

"Rodžer ima fizičke padove, kao na Završnom mastersu prošle godine i prije nekoliko nedjelja u Haleu, sada protiv Andersona (Vimbldon). Promašio je meč loptu i nije uspio da završi meč. To je bilo razočaravajuće. Mislim da i dalje ima to u sebi, ali ključni faktor je Đoković", smatra direktor ATP turnira u Roterdamu.

Krajiček je tokom Vimbldona izjavio da Đoković može da osvoji narednih šest Grend slemova. Jedan je već uzeo. Ostalo je još pet.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније