Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Tenis

[ Beta ]

16. 08. 2018. 23:27   >>  23:08

OD 2019.

Dejvis kup u novom formatu

Takmičenje Dejvis kup od naredne godine igraće se u novom formatu, pošto je Međunarodna teniska federacija (ITF) prihvatila predložene promjene.

Za novi format usvojenom danas na sjednici ITF-a u Orlandu glasalo je 71 odsto od 140 članica. Dejvis kup održavaće se na kraju sezone, učestvovaće 18 selekcija i trajaće nedjelju dana.

ITF je izložio biznis plan kroz koji bi ušlo nešto oko tri milijarde dolara za 25 godina, a on bi bio finansiran od kineske grupe Kosmos, koju je osnovao fudbaler Đerar Pike.

Stari format takmičenja, koji se ove godine posljednji put održava, igra se tokom četiri vikenda u sezoni, često prije ili poslije velikih turnira, pa su ga zato najbolji teniseri preskakali.

U februaru naredne godine, 24 nacije učestvovaće na kvalifikacionom turniru, od čega će 12 izboriti plasman na završni turnir, na kom će učestvovati polufinalisti iz tekuće sezone, kao i dvije selekcije koje će dobiti specijalnu pozivinicu.

Prvi Dejvis kup u novom formatu održaće se od 18. do 24. novembra 2019. godine, a domaćin će biti Madrid ili Lil.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније