Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Tenis

Sport klub [ Objavio: O.Z. ]

22. 08. 2018. 13:02 >> 13:04

FEDERER SMATRA

Đoković i Nadal favoriti u Njujorku

Švajcarac Rodžer Federer ima najviše ambicije na US Openu, ali poslije poraza od Novaka Đokovića u finalu Mastersa u Sinsinatiju smatra da su srpski teniser i Rafael Nadal favoriti za osvajanje titule.

Federer je pet puta uzastopno osvajao trofej u Njujorku, a ove godine navršava se decenija od kako je posljednji put slavio na Otvorenom prvenstvu SAD.

"Đoković i Nadal su favoriti na US Openu. Srećan sam što je moj nivo tu negde. Samo treba da shvatim svoju igru i naviknem se na različite loptice. To će biti nešto na čemu ću da radim. Moram na teren da izađem sa mnogo energije, a onda ću imati šansu poslije deset godina da uradim nešto posebno u Njujorku", rekao je Federer koji je 2008. u finalu pobijedio Endija Mareja.

Tridesetsedmogodišnji Švajcarac očekuje zanimljiv finiš sezone.

"Mislim da će biti vrlo uzbudljiv kraj sezone jer će svi vjerovatno biti ponovo zdravi ili zdraviji. Lijepo je vidjeti Novaka da se vratio, Miloš Raonić opet igra sjajan tenis, Sten Vavrinka izgleda solidno, kao i Kei Nišikori. To su sve momci koji su nedostajali posljednjih devet mjeseci. Mislim da će biti zanimljiv US Open," istakao je Federer.

Đoković je postavljen za šestog nosioca na posljednjem Gren slem turniru u sezoni, dok je najbolji hrvatski teniser Marin Čilić sedmi. Branilac titule i prvi igrač svijeta Španac Rafael Nadal je prvi nosilac, Federer drugi, a Argentinac Huan Martin Del Potro za treći.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније