Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Tenis

Izvor: Sport klub [ Objavio: O.Z. ]

23. 08. 2018. 20:34 >> 20:19

NE BI NIŠTA MIJENJAO

Đoković: Naučio neke lekcije

Novak Đoković nalazi se u Njujorku gdje se priprema za posljednji Gren slem u sezoni - US Open. Srpski teniser je boravak u „Velikoj jabuci“ iskoristio i da učestvuje u jednom promotivnom događaju, na kojem je otkrio da je nakon operacije lakta, osvajanje Vimbldona predstavljalo veliko iznenađenje.

Đoković je u nedjelju ušao u istoriju svjetskog tenisa, postavši prvi igrač koji je osvojio sve Masters titule, a od sljedeće nedelje očekuju ga nove obaveze. Ipak, u prvom dijelu sezone stvari su bile daleko od idealnih, srpski teniser je imao mnogo poteškoća da pronađe pravi ritam.

"Vratio sam se turnirima rano, prerano. Nijesam bio spreman, iako sam bio ubijeđen da je došlo vrijeme za povratak. Ne govorim o spremnosti za igru, već o tome da sam mislio da mogu da igram na najvišem nivou kako bi se suprotstavio tim momcima na najjačim takmičenjima, ali nijesam. Međutim, i kada bih imao mogućnost da vratim vrijeme, ništa ne bih mijenjao. Mislim da se sve dešava sa određenim razlogom, a ja sam naučio neke stvari, lekcije i spoznao sebe na nekom višem nivou. Ponavljam, nikada ništa ne bih mijenjao. Zapravo, poslije svega kroz šta sam prošao, osvajanje Vimbldona i Sinsinatija sada je mnogo slađe", rekao je Đoković.

On kaže da je prije povrede i pauze bio drugačiji, da nije bio dovoljno strpljiv, ipak, to se u međuvremenu promijenilo.

"Mislim da je najveća stvar koju sam naučio sam o sebi zapravo koliko sam bio nestrpljiv, a na najteži mogući način sam naučio kako to da promijenim, da vjerujem procesu kroz koji prolazim, da će u pravom trenutku sve doći na svoje mjesto“, rekao je Đoković.

US Open počinje sljedećeg ponedeljka, Đoković je postavljen za šestog nosioca, međutim, poslije igara na Vimbldonu i Sinsinatiju ima epitet glavnog favorita.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније