Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Tenis

[ Beta ]

09. 09. 2018. 18:15 >> 19:03

DVOSTRUKI STANDARDI

Bili Džin King brani Serenu Vilijams

Legendarna američka teniserka Bili Džin King pokušala je danas da odbrani sunarodnicu Serenu Vilijams, poslije njenog ponašanja u porazu u finalu Otvorenog prvenstva SAD u Njujorku, rekavši da se u tenisu primjenjuju dvostruki standardi.

Vilijams je sinoć izgubila od japanske teniserke Naomi Osake sa 2:6, 4:6 u finalu US opena. Ona je u drugom setu nazvala sudiju Karlosa Ramosa "lopovom", tri puta je prekršila pravila, oduzet joj je poen pošto je razbila rektet, a zatim i gem zbog uvreda sudiji.

"Ja ne varam da bih pobijedila. Radije bih izgubila. Samo da znate. Dugujete mi izvinjenje. Nikada u životu nijesam varala. Imam ćerku, stojim iza onoga što je pravilno i nikada nijesam varala", rekla je sudiji osvajačica 23 grend slem titule.

Ramos je procijenio da je Vilijams prekršila pravila time što je dobijala savjete od trenera Patrika Muratoglua, što je teniserku razbjesnilo. Ona je poslije meča rekla da je seksistička odluka o oduzimanju gema, pošto smatra da se to ne bi dogodilo da je u pitanju bio neki teniser.

Muratoglu je priznao da je gestikulirao rukama, da je "koučing" bio i na drugoj strani kod Osake, ali je rekao da to nije neuiobičajeno u tenisu.

Legendarna Bili Džin King navela je da se u tenisu primjenjuju dvostruki standardi.

"Savjeti trenera bi trebalo da budu dozvoljeni u tenisu. To nije slučaj, a kao rezultat toga, igračica je kažnjena zbog postupaka trenera. To nije trebalo da se dogodi. Kada su žene emotivne one su "histerične" i kaznite ih zbog toga. Kada muškarac uradi isto, on je "otvoren" i ne dobije kaznu. Hvala Serena Vilijams što je istakla dvostruke standarde. Potrebno je da se čuje više takvih glasova", navela je King.

Osaka je prvi put u karijeri osvojila grend slem titulu i prvi je osvajač grend slema iz Japana.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније