Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Tenis

[ rtcg.me, beta ]

10. 09. 2018. 01:42   >>  01:47 31

STIGAO SAMPRASA

Đoković nadigrao Del Potra, osvojio 14. Grend slem titulu

Srpski teniser Novak Đoković osvojio je US Open, pošto je u finalu savladao Argentinca Huana Martina Del Potra u tri seta 6:3, 7:6, 6:3. Đoković je osvojio 14. Grend slem titulu u karijeri i izjednačio se sa Pitom Samprasom na trećem mjestu vječne liste po broju najvećih titula.

Meč je odigran pod krovom stadiona "Artur Eš" zbog kiše u Njujorku, a trajao je tri sata i 17 minuta.

Teniseri su u prvom setu osvajali gemove na svoj servis, sve do osmog, kada je Đoković oduzeo servis Del Potru, koji je prije toga imao prednost od 40:0. Đoković je poslije toga osvojio gem na svoj servis i poveo u meču.

U prvom gemu drugog seta srpski teniser nije iskoristio dvije brejk lopte, ali je to ispravio u trećem gemu, oduzeo je servis Del Potru i poveo sa 2:1. Poslije toga je zadržao svoj servis i stekao dva gema prednosti, ali je zatim Argentinac popravio igru i preokrenuo na 4:3.

Đoković je u tim trenucima bio ljut na Del Potrove navijače koji su glasno navijali, gestikulirao je prema njima i u više navrata ih opsovao.

Naredni, osmi gem trajao je 20 minuta, Del Potro nije iskoristio tri brejk lopte, pa je srpski igrač izjednačio na 4:4. Obojica su poslije toga osvojili po dva gema na svoj servis i odigran je taj-brejk, koji je Đoković dobio sa 7:4. Drugi set, tokom kojeg su se teniseri požalili da krov prokišnjava, trajao je sat i 36 minuta.

Đoković je na početku trećeg seta smirio igru, ali je i iskoristio mali pad u igri Del Potra, u četvrtom gemu napravio je brejk i poveo sa 3:1. Argentinac je odmah vratio brejk, nakon nešto slabijih servisa Đokovića, i poslije osvojenog gema na svoj servis izjednačio je na 3:3.

Srpski teniser je poslije toga vraćao skoro sve servise Del Potra, igrao je sigurno, osvojio tri uzastopna gema i ostvario veliku pobjedu, treći trofej na Ju Es openu.

Prethodno je 2011. u finalu pobijedio Španca Rafaela Nadala, a 2015. godine bio je bolji od Švajcarca Rodžera Federera.

Srpski teniser osvojio je 71. titulu u karijeri, a popraviće i plasman na ATP listi.

Del Potro je do sada osvojio jednu grend slem titulu, upravo na US openu 2009. godine, a ostao je na 22. titule u karijeri.

Tok meča:

01.40 Đoković je uz malo muke potvrdio brejk i stigao do pobjede i trofeja!

01.34 Brejk Đokovića, koji je sada na korak od trofeja 5:3! Izuzetno strpljiva igra Srbina, fenomenalna defanziva, Argentinac je napravio dvije neiznuđene greške , kao i duplu servis grešku...

01.28 Delpo je potvrdio brejk, a potom je imao 30:15 na Đokovićev servis. Ipak, Srbin se trgao i vratio vođstvo 4:3.

01.18 Reagovao je Delpo, realizovao je drugu brejk loptu i smanjio na 3:2.

01.07 Brejk Đokovića, fenomenalno se branio Srbin i natjerao Delpa na dvije greške 3:1.

00.52 Prvi gem u trećem setu osvojio je Đoković. Bilo je 30:30, ali je srpski teniser potom imao više koncentracije i stigao do vođstva.

00.40 Đoković je duplirao prednost u setovima. Srbin je dobio 13. gem sa 7:4, uprkos tome što je gubio sa 3:1...

00.28 Drugi set biće riješen u taj-brejku.

00:20 I jedan i drugi teniser su bez problema sačuvali servis 5:5.

00.11 Nakon više od 20 minuta igre u osmom gemu, Đoković je odbranio servis i izjednačio na 4:4! Delpo je porkockao tri brejk lopte.

23:48 Delpo je uhvatio ritam, bez izgubljenog poena je dobio gem, vodi 4:3.

23:45 Delpo je vratio brejk 3:3! Dvije neiznuđene greške je napravio Srbin kada se lomio gem...

23:32 Argentinac se držao samo do 15:15, potom je Đoković kotrolisao stvari i potvrdio brejk 3:1.

23.27 Đoković je stigao do brejka 2:1.

23.17 Maratonski gem na startu drugog seta pripao je Delpu, koji je spasio dvije brejk lopte 1:0.

23.06 Đoković je potvrdio brejk, vodi 1:0 u setovima. Prišao je Argentinac na 30:30, ali nije mogao do preokreta...

23.01 Brejk Đokovića! Gubio je Srbin 40:0, ali onda je osvojio pet poena u nizu i sada servira za prvi set.

22.54 Del Potro je stigao do izjednačenja 3:3, ali potom je Đoković odigrao furiozno i bez izgubljenog poena osvojio gem 4:3.

22.42 Đoković i Delpo održavaju svoj servis 2:2. Argentinac je zaprijetio u trećem gemu, kada je imao 30:0, ali se srpski teniser izvukao.

Пратите нас на

Коментари31

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније