Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Tenis

18. 08. 2013. 00:58   >>  01:00 3

MASTERS(SINSINATI)

Nadal i Izner u finalu

U finalu Mastersa u Sinsinatiju igraće Rafael Nadal i Džon Izner. Nadal je pobijedio Tomaša Berdiha sa 2:0 (7:5, 7:6), dok je Izner nakon maratona bio bolji od Huana Martina Del Potra sa 2:1 (6:7, 7:6, 6:3)

Sve do  11. gema teniseri su bili sigurni na svoj servis. Tada je viđena prva brejk prilika I ujedno  brejk. Nadal je iskoristio drugu,brejk loptu I poveo 6:5. Rafa je potom lako stigao do 40:0, da bi Berdih osvojio naredna dva poena, ali je Španac sljedeći servis pretvorio u poen za vođstvo u setovima – 7:5


Berdih nije klonuo, već je u šestom gemu drugog seta oduzeo servis protivniku I poveo 4:2.
Ipak, Španac je odigrao agresivno na servis rivala i odmah uzvratio istom mjerom, a onda I vratio stvari na početa – 4:4
Do 6:6, nije bilo brejaka, pa je taj- brejk odlučio pobjednika drugog dijela. Rafa je mini brejkom na startu napravio razliku koju je čuvao do kraja. Došao je do tri vezane set/meč lopte, Čeh je spasio prvu, ali ne i narednu 7:6, odnosno 2:0 u setovima.

Džon Izner je u fantastičnoj formi -  nakon trijumfa nad prvim teniserom svijeta Novakom Đokovićem, Amerikanac je u polufinalu Mastersa u Sinsinatiju srušio i Huana Martina Del Potra.

Prvi set riješen je tek u taj-brejku, a dboio ga je Delpo. Do 13. gema nije bilo niti jedne prilike za brejk, jer su i jedan i drugi igrali izuzetno čuvali svoj servis. Ipak, prvo je poklekao Amerikanac u taj-brejku koji je Del Potro dobio sa 7:5.

Borba do posljednjeg atoma snage nastavila se u drugom setu koji je trajao čak 72 minuta, a odluka o pobjedniku takođe je pala u taj- brejku. Del Potro je mogao da stvari riješi ranije, jer je naparavio brejk u osmom gemu i poveo sa 5:3. U narednom gemu pri rezultatu 40:30 je imao meč loptu. Ipak, Izner je uspio da se izvuče i uzvrati ribrejkom, a potom uvede set u dodatni gem. Ređali su se brejkovi u taj brejku, Izner je iskoristio tek šestu set loptu, dobio taj dio igre sa 11:9 i izjednačio na 1:1.

Argentinac se razočaran ovakvim ishodom, praktično “nije pojavio“ u odlučujućem dijelu meča.

Izner je napravio brejk u drugom gemu, poveo sa 4:2, do kraja sačuvao prednost i dobio meč sa 2:1 posle skoro tri sata igre.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније