Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Tenis

[ B92, Objavila: R.P. ]

31. 12. 2018. 15:34 >> 15:09

HOPMAN KUP

Prvi put u istoriji Federer protiv Serene

Dvije teniske legende Rodžer Federer i Serena Vilijams, odigraće u utorak prvi međusobni duel na Hopman kupu u Pertu.

U duelu mješovotih parova Švajcarske i SAD-a, Federer će igrati sa Belindom Benčić, a Vilijams u paru sa Fransesom Tiafoom.

Federer i Vilijamsova imaju po 37 godina, a zajedno su osvojili 43 Grend slem titule.

"Mnogo sam uzbuđen zbog oboje i nadam se dobroj teniskoj zabavi", rekao je Federer, a Vilijams dodala, "Ovo je kao ostvarenje sna. Radujem se odavno ovome. Mnogo je kul".

Susred Federera i Vilijams se najavljuje kao najiščekivaniji meč tenisera i teniserke još od "Borbe polova" 1973. kada je 29-godišnja Bili Džin King pobjedila 55-godišnjeg Bobija Rigsa u tri seta.

Švajcarska je u prvom kolu Hopman kupa u Grupi B pobijedila Veliku Britaniju, za koju igraju Kameron Nori i Keti Bulter sa 3-0, dok su SAD izgubile od Grčke 2-1, uprkos trijumfu Vilijams u singlu.

U Grupi A Australija (Ebden/Barti) je na startu savladala Francusku (Puj/Korne) 2-1, dok je Njemačka (A. Zverev/Kerber) bila ubjedljiva protiv Španije (Ferer/Mugurusa) 3-0.

Švajcarska brani titulu od prošle godine, kada su je u Pertu takođe predstavljali Federer i Benčić.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније