Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Tenis

18. 08. 2013. 20:56 >> 20:56
1

MASTERS(SINSINATI)

Nadal i bez brejka stigao do titule

Rafael Nadal gazi ka prvom mjestu ATP liste – nevjerovatni Španac je osvojio titulu na Mastersu u Sinsinatiju, što mu je deveti trofej ove sezone. U finalu je savladao odličnog Džona Iznera 2:0 (7:6, 7:6) iako nije imao nijednu brejk loptu.

Takođe, Nadal je ovim trijumfom izjednačio rekord Novaka Đokovića iz 2011. godine sa pet osvojenih Mastersa u jednoj godini. Majstor sa Majorke će od ponedeljka ponovo biti drugi teniser svijeta.

Amerikanac je u prvom setu imao priliku da riješi set prije taj-brejak. Odigrao je  nekoliko briljantnih udaraca i stigao je do dvije vezane set prilike. Nadal je međutim spasao obje i ušlo se u taj-brejk.

Prvi mini-brejk napravio je Nadal u osmom poenu nakon greške Iznera, ali to nije bio kraj. Nadal je izbacio forhend u aut i tako vratio rivala u igru. U finišu su odlučile nijanse i Nadal je iskoristivši treću set loptu i poveo - 7:6(8).

Izner, međutim,nije popustio u drugom setu. Amerikanac je čak bio opasniji, ali nije iskoristio još jednu brejk šansu do koje je stigao.

Nadal ne nekako  izborio za taj-brejk. Već u drugom poenu Španac je stigao do ključnog mini-brejka i do kraja je bez većih problema odradio posao.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније