Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Tenis

[ Sportklub.rs ]

08. 01. 2019. 15:10   >>  14:40

POGIBIJA PRVOG TRENERA

Federer zaplakao u intervjuu za "CNN"

Nekoliko dana uoči novog učešća na Australijan Openu, jedan od najboljih tenisera svih vremena, Švajcarac Rodžer Federer, nije mogao da sakrije emocije kad ga je novinarka Kristina Mekferlejn podsjetila na prvog trenera Pitera Kartera.

Jedan od najvažnijih ljudi u Rodžerovoj karijeri izgubio je život u januaru 2002.

„Moraću vječno da budem zahvalan Piteru zbog tehnike mojih udaraca”, priznao je Švajcarac.

„On me je trenirao u lokalnom klubu u Bazelu, od ranih devedesetih. Bio sam još dječak. Naša saradnja je trajala sve do 2000. godine”.

Karter, inače Australijanac iz Adelajda, poginuo je u saobraćajnoj nesreći, dok je bio na medenom mjesecu u Južnoj Africi, samo godinu dana prije prvog Federerovog Gren slema i pobjede na Vimbldonu. Na pitanje novinarke „šta mislite, kako bi Piter gledao danas na vaših 20 Gren slem titula”, Švajcarac je počeo da plače:

„Vjerujem da bi bio ponosan na mene. On nije želio da budem samo veliki talenat. Njegova smrt je za mene predstavljala težak udarac, ali i emotivno buđenje, pa sam počeo da treniram još više”.

Koliko je Rodžer ostao vjeran Karteru i njegovoj porodici, govori i podatak da su godinama unazad u Melburnu, u njegovu boksu, sjedjeli Piterovi roditelji.

U velikom intervjuu, Rodžer je pričao i o rivalitetu sa Rafaelom Nadalom, šansama na predstojećem prvom Gren slemu i aktuelnoj situaciji u svjetskom tenisu.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније