Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Tenis

[ Beta; Objavila: M.M ]

16. 01. 2019. 08:43 >> 08:13
4

AUSTRALIJAN OPEN

Federer bez većih problema, eliminisan Anderson

Švajcarski teniser Rodžer Federer plasirao se danas u treće kolo Otvorenog prvenstva Australije.

Federer je pobjedio još jednog kvalifikanta, Danijela Evansa iz Velike Britanije sa 3:0 u setovima (7:6, 7:6, 6:3).

Šestostruki šampion AO je izgubio samo jednom u 27 mečeva od kvalifikanata na glavnim turnirima, i to prije 17 godina od Marija Ančića na Vimbldonu.

Branilac trofeja u Melburnu je tako zadržao učinak od 100 odsto plasmana u treće kolo Australijan opena, 20. put zaredom.

Protivnik u trećem kolu biće mu Amerikanac Tejlor Fric, koji je poslije velike borbe rezultatom 3:1 (6:3, 6:7, 7:6, 7:6) pobjedio i eliminisao 30. nosioca Gaela Monfisa.

Veliko iznenađenje napravio je mladi 19-godišnji Frensis Tijafo, koji je u drugom kolu eliminisao petog nosioca Kevina Andersona.

Tijafo je favorizovanog tenisera iz Južne Afrike pobjedio sa 3:1 u setovima (4:6, 6:4, 6:4, 7:5), poslije skoro tri sata igre.

On će u narednoj rundi igrati protiv Andreasa Sepija iz Italije, koji je sa 3:0 (6:3, 6:4, 6:4) pobijedio Džordana Tompsona iz Australije.

Marin Čilić je imao 25 asova protiv 81. tenisera svijeta Makenzija Mekdonalda iz SAD, koga je pobjedio sa 3:1 (7:5, 6:7, 6:4, 6:4).

Čilić, prošlogodišnji finalista Australijan opena, za plasman u četvrto kolo boriće se protiv Fernanda Verdaska, koji je lako u tri seta bio bolji od Radua Albota.

Tomaš Berdih je u tri seta pobjedio Robina Hasea i u trećem kolu će se sastati sa 18. nosiocem Dijegom Švarcvanom koji je sa 3:2 bio bolji od Denisa Kudle.

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније