Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Tenis

[ B92; Objavila: J.B.Č. ]

06. 03. 2019. 08:20 >> 07:45

INDIJAN VELS

Novak sa mladima, Rafa i Rodžer u istoj polovini

U Indijan Velsu je obavljen žrijeb za prvi masters turnir u sezoni. Najbolji teniser svijeta Novak Đoković neće imati lak posao.

To ne važi za start, pošto će u drugom kolu igrati protiv tenisera iz kvalifikacija, ali već poslije toga, mogao bi da ima dosta posla.

U trećem kolu, na vidiku je vrlo zanimljiv okršaj sa Australijancem Nikom Kirijosom, koji je nedavno osvojio trofej na turniru u Akapulku. Nik je Novakov dužnik, mladi teniser je dobio oba njihova duela i Đoković svakako želi da prekine tu negativnu seriju.

Naravno, Kirijos prije toga mora da prođe prvu prepreku, najvjerovatnije Njemca Filipa Kolšrajbera.

Ukoliko Đoković preskoči Kirijosa, u četvrtoj rundi mogao bi da se sastane najvjerovatnije sa Gaelom Monfisom ili Italijanom Markom Čekinatom od kojeg je izgubio prošle godine na Rolan Garosu.

Protivnik u četvrtfinalu mogao bi, barem prema kosturu, kao najbolje rangirani nosilac, biti Austrijanac Dominik Tim. On je sedmi nosilac i Novak je u svakom slučaju favorit ako dođe do tog duela. Međutim, pitanje je hoće li to biti Tim ili možda neko iz grupe koju čine Borna Ćorić, Nikoloz Basilašvili ili Žil Simon.

U eventualnom polufinalu, vreba susret sa Aleksanderom Zverevim, mada su u delu žreba gdje je Njemac i Kevin Anderson, Stefanos Cicipas, Miloš Raonić...

Konačno, eventualni finalni meč mogao bi da bude sa Rodžerom Federerom ili Rafaelom Nadalom koji su u istom dijelu žrijeba.

Federer je na startu slobodan, dok u drugom kolu čeka pobjednika meča Peter Gojovčik - Andreas Sepi.

Što se tiče Nadala, njega u drugom kolu čeka meč sa boljim iz okršaja između Džareda Donaldsona i nekog od igrača iz kvalifikacija.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније