Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Tenis

27. 08. 2013. 09:08 >> 11:41
1

US OPEN

Nadal rutinski, kraj za Verdaska i Gulbisa

Španski teniser Rafael Nadal, prvi od glavnih favotiria na US Openu koji je izašao na teren, rutinski je savladao Amerikanca Rajana Herisona 6:4, 6:2, 6:2. Gulbis i Verdasko već na startu završili učešće na posljednjem ovosezonskom Gren slemu.

Domaći teniser nije uspio da zada previše problema Nadalu u prvom kolu US Opena. Prvi set Španac je osvojio napravivši samo jedan brejk, i to odmah na startu duela. Preostala dva seta šampion iz 2010. riješio je u svojiu korist mnogo lakše, u drugom kolu čeka ga bolji iz meča Pospišil – Dutra da Silva.

Meč je trajao nešto više od sat vremena.

Iznenađenje dana je ispadanje Ernestsa Gulbisa. Letonac, za kojeg se smatralo da može među osam najblojih na turniru, izgubio je od 88. tenisera sveta Adrijana Hajder-Maurera 2:3 (3:6, 6:3, 1:6, 7:6, 6:4), i ako je vodio 2:1 u setovima.

Svoje navijače neprijatno je iznenadio i Fernando Verdasko, koji je poražen u od Ivana Dodiga 2:3 (3:6, 5:7, 6:1, 6.4, 6:3).

Janko Tipsarević plasirao se u drugo kolo, pošto mu je Pablo Kuevas predao meč pri vođstvu srpskog tenisera 6:3, 6:7, 7:6.

Tomi Robredo plasman u narednu fazu izborio je u meču protiv Marinka Matijaševića (3:1), dok je David Ferer izbacio Nika Kirgiosa u tri seta 7:5, 6:3, 6:2.

Dalje ide i Bernard Tomić, koji je bio bolji od Alberta Ramosa 3:2 (6:3, 3:6, 4:6, 7:6, 6:3), Gaske je dobio Majkla Rasela 3:0 (6:3, 6:4, 6:2), prošli su još i Davidenko, Rufan, Kolan,...

Zbog kiše tri meča su morala da budu odložena. Među njima je i duel Rodžera Federera i Grega Žemlje, koji će biti odigran u noći između utorka i srijede po srednjeevropskom vremenu.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније