Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Tenis

[ Objavio: I. P. ]

25. 03. 2019. 06:50   >>  06:16 5

PLASIRAO SE U OSMINU FINALA

Đoković se namučio do pobjede

Najbolji teniser svijeta Novak Đoković plasirao se u osminu finala Mastersa u Majamiju.

Đoković je poslije velike borbe sa 83. teniserom svijeta, Argentincem Federikom Delbonisom, slavio u tri seta sa 7:5, 4:6, 6:1 u njihovom prvom odmjeravanju snaga.

Novak je u prvoj rundi bio slobodan, da bi potom u prvom meču poslije poraza u Indijan Velsu, pobijedio Bernarda Tomića sa 7:6 (2), 6:2, ali ovog puta je imao mnogo više problema i meč je trajao tačno dva sata.

Tako će se Đoković u osmini finala sastati sa Špancem Robertom Bautistom Agutom koji je u dva seta bio bolji od Italijana Fabija Fonjinijja, 6:4, 6:4.

Zanimljivo je da je Novak slavio na 54. rođendan svog trenera Marjana Vajde koji se poprilično preznojavao na tribinama, ali na kraju, Novak jednostavno nije mogao da izgubi.

Bio je to pravi hod po trnju za Novaka. Možda je bilo nezgodno i to što je prvi put igrao sa Argentincem i nije "iz prve ruke" imao iskustvo šta i kako treba da radi, ali nema sumnje da je i sam doprinio da se meč iskomplikuje i igra se u tri seta, prenosi B92.

Pokazao je Novak prilične oscilacije u igri, kako na servisu, tako i u igri sa osnovne linije, ali najvažnije od svega bilo je da je i poslije evidentnih problema i inspirisanog protivnika, uspio da nađe put do pobjede i plasmana u osminu finala.

Na startu, ništa nije ukazivalo da ćemo gledati ovakav meč. Novak je uspio da napravi brejk u četvrtom gemu, povede sa 3:1, potom i sa 4:1, pa sa 5:2, ali onda je uslijedila serija Delbonisa od tri uzastopna gema za 5:5.

Trgnuo se Novak, dobio naredni, potom i gem na servis protivnika i poslije 47 minuta igre i set sa 7:5.

U drugom setu, uspio je opet da napravi brejk u četvrtom gemu, povede sa 3:1, ali onda je uzvratio Argentinac serijom od četiri gema za 3:5. Uspio je da Novak odloži gubitak seta samo do narednog gema i Delbonis je izjednačio.

Ipak, u trećem setu, stvari su došle na svoje mjesto. Argentinac jednostavno nije više mogao da drži tako visok ritam igre, Novak je pronašao pukotine i uspio je da relativno lako dobije taj set odluke.

Ponovo je u čertvotom gemu došao do brejka, ali je ovog puta uspio da ga potvrdi osvajanjem svog servisa, da bi dobio i preostala dva gema i završio sve poslije tačno 120 minuta igre.

U narednom kolu čeka da dvoboj sa još jednim odličnim igračem sa osnovne linije, Bautistom Agutom koji je u drugom kolu u Majamiju pobijedio našeg Janka Tipsarevića.

Biće im ovo jubilarni, deseti okršaj, a Novak u pobjedama vodi sa 7:2. Posljednji meč, u polufinalu u Dohi na startu ove sezone dobio je Španac sa 3:6, 7:6 (6), 6:4.

Пратите нас на

Коментари5

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније