Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Tenis

[ Beta ]

13. 05. 2019. 12:10   >>  12:09

ATP LISTA

Đoković bježi Nadalu

Srpski teniser Novak Đoković započeo je danas 251. nedjelju na vrhu ATP liste, a nakon trijumfa u Madridu je i uvećao prednost u odnosu na Španca Rafaela Nadala.

Đoković je juče osvojio svoj treći trofej na mastersu u Madridu, pošto je finalu pobijedio Grka Stefanosa Cicipasa sa 6:3, 6:4.

To je Đokovićeva 33. masters titula, ukupno 74. u karijeri, i on sada ima čak 4.170 bodova više u odnosu na drugoplasiranog Nadala.

Švajcarac Rodžer Federer je i dalje treći, dok su Dominik Tim i Aleksander Zverev zamijenili mjesta, pa je sada Austrijanac četvrti, a Njemac peti.

Iza njih je Japanac Kei Nišikori, dok sedmo mjesto od danas drži finalista Madrida, Stefanos Cicipas. To je najbolji plasman grčkog tenisera u karijeri.

Do desetog mjesta su još Kevin Anderson, Huan Marin del Potro i Marin Čilić.

ATP lista:

1. Novak Đoković (Srbija) 12.115 bodova
2. Rafael Nadal (Španija) 7.945
3. Rodžer Federer (Švajcarska) 5.770
4. Dominik Tim (Austrija) 4.845
5. Aleksander Zverev (Njemačka) 4.745
6. Kei Nišikori (Japan) 3.860
7. Stefanos Cicipas (Grčka) 3.790
8. Kevin Anderson (Južna Afrika) 3.755
9. Huan Martin del Potro (Argentina) 3.145
10. Marin Čilić (Hrvatska) 3.025

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније