Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Tenis

05. 09. 2013. 18:20   >>  18:20

DVA RAZLIČITA SPORTA

Marej: Teniserke da igraju 5 setova

Endi Marej je izjavio je da bi volio da i teniserke na Gren slemovima igraju na tri dobijena seta.

Marej je istakao da bi na taj način sami teniseri bolje prihvatili činjenicu da igrači i igračice dobijaju podjednak novac.

U razgovoru za „Njujork Tajms“, Škot je istakao da zbog drugačijeg formata kod tenisera i teniserki dobijamo dva potpuno drugačija takmičenja.

U ovom trenutku, na najvažnijim turnirima muškarci igraju na tri dobijena seta, a žene na dva.

„Uopšte ovdje nije pitanje toga ko je inferiorniji. A ja ovdje vidim dva različita sporta i samo zbog činjenice da mi igramo pet setova. Ne kažem da mi, muškarci, radimo vrijednije od žena, ali ako moramo da treniramo da bismo igrali po pet setova, sigurno se nešto razlikuje. To je kao da neko trenira da trči na 400 metara, a drugi na 600 metara. Mislim da bi žene trebalo da igraju mečeve na tri dobijena seta“, naglasio je Marej.

On je istakao da bi teniserke mogle da igraju na tri seta samo u završnicama turnira…

 „Možda ne bi morale da igraju takav format od prve runde. Ali, mislim da bi trebalo da se promijeni ili da mi igramo na dva dobijena seta ili teniserke na tri. Moje mišljenje je da se momci više žale zbog te činjenice, nego samog novca koji dobijamo mi, a i one“, zaključio je škotski teniser.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније