Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Tenis

[ B92, Objavila: J.B.Č. ]

30. 06. 2019. 22:21   >>  22:21

FEDERER

Novak i Rafa su me učinili boljim igračem

Rodžeru Federeru su poslije jubilarne desete titule u Haleu porasli apetiti.

Osmostruki šampion Vimbldona, rekorder po broju vimbldonskih pehara u Open eri i u 38. godini vjeruje da može da stigne do devetog trijumfa na čuveniom turniru.

Federer je uoči početka 133. šampionata na travnatim terenima Ol Inglands kluba poručio da je zaista prava sreća što velika trojka svjetskog tenisa i dalje u formi i bilježi dobre rezultate.

"Sjajno je za ovaj sport. Ne dešava se često tako nešto. To pokazuje da svako od nas ima sjajne karijere. Vjerovatno ih i imamo. Možda zvuči zabavno, ali uvijek mislite da jedan drugom nešto oduzimate. Možda i jeste tako. Istovremeno, jedan drugog tjeremo da dostignemo nove visine, da popravimo recimo Rafin skor na travi, Novakov na betonu ili moj na šljaci, ne znam. Postajemo bolji zahvaljujući onoj drugoj dvojici. Meni je to zabavno, nadam se da su ljubitelji tenisa uživali u svemu. Jer mi smo drugačiji karakteri. Igramo na svim turnirima i to prilično dugo. Ljudi nas znaju po svim intervjuima, takođe, jer su nas na terenu već gledali", izjavio je Federer.

Uoči turnira bilo je dosta govora o određivanju nosilaca na trećem Grend slemu sezone, posebno je to zasmetalo Rafaelu Nadalu.

To pomjeranje mu je po mnogim ocjenama donijelo teži žreb, ali Federer smatra da će postavka nosilaca imati malo uticaja na to ko će osvojiti titulu.

"Znali smo kako funkcioniše sistem. Mislim da vas nagrađuje ako igrate dobro na travi. Desilo se da sam ja ove godine profitirao. Kevin Anderson takođe. Momci koji je trebalo da budu nosioci, ostali su ispod crte. To je veća priča od ove. Samo to što je Rafa postavljen na nižu poziciju nosioca donijelo je priču", kaže Federer.

Dvojica šampiona bi, prema žrebu, mogli da se sastanu u polufinalu, ali do toga je dalek put.

Nadala čeka mnogo teži posao i potencijalna nagazna mina već u drugom kolu, Australijanac Nik Kirijos, igrač koji ga je prije pet godina pobijedio u Londonu.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније