Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Tenis

Objavio: F.R. [ Beta ]

10. 07. 2019. 16:46 >> 16:56
7

PORAZIO GOFANA

Đoković u polufinalu Vimbldona

Branilac titule na Vimbldonu srpski teniser Novak Đoković plasirao se danas u polufinale tog turnira u Londonu, pošto je pobijedio 23. tenisera svijeta Belgijanca Davida Gofana poslije tri seta, 6:4, 6:0, 6:2.

Prvi teniser svijeta pobijedio je poslije nepuna dva sata i ostvario 70. trijumf na Vimbldonu.

U prvom setu teniseri su osvajali gemove na svoj servis sve do sedmog, kada je Gofan napravio brejk i poveo sa 4:3. Đoković je u narednom gemu vratio brejk i izjednačio, a zatim je osvojio dva uzastopna gema i poveo je u meču.

Prvi teniser svijeta niz je nastavio i u drugom setu, koji je osvojio bez izgubljenog gema, a ukupno 10. uzastopni gem osvojio je na početku trećeg seta. Gofan je taj niz prekinuo tako što je osvojio gem na svoj servis, za 1:1 u trećem setu.

Đoković je ubrzo poveo sa 4:1, do kraja je bez problema sačuvao prednost i deveti put se plasirao u polufinale trećeg grend slem turnira u sezoni.

Đoković će u polufinalu igrati protiv boljeg iz duela Španca Roberta Bautiste Aguta i Argentinca Gvida Pelje.

U preostalim mečevima četvrtfinala igraju Španac Rafael Nadal i Amerikanac Sem Kveri, odnosno Švajcarac Rodžer Federer i Kei Nišikori iz Japana.

 

Пратите нас на

Коментари7

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније