Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Tenis

12. 07. 2019. 20:49 >> 21:25
1

JURI DEVETU TITULU NA VIMBLDONU

Federer nadigrao Nadala za finale

Rodžer Federer je u finalu Vimbldona, dvanaesti put u karijeri, pošto je u polufinalu nadigrao Rafaela Nadala 3:1 (7:6, 1:6, 6:3, 6:4).

Prvi set riješen je u taj-brejku, gdje je Fedeks imao više kocnetracije, da bi u drugom Nadal bio ubjedljiv i rivalu prepustio samo gem.

To međutim, nije pokolebalo Švajcarca, koji je u trećem dijelu brzo poveo 4:1 i mirno priveo set kraju.

U četvrtom setu je Fedeks odigrao u sličnom ritmu. 

Napravio je brejk u trećem gemu i poslije gema osvojenog na svoj servis poveo je sa 3:1. On je u devetom gemu imao dvije meč lopte, ali je obje Nadal spasio i smanjio na 4:5. U 10. gemu Nadal je imao dobru šansu da izjednači, ali nije iskoristio brejk loptu.

Poslije duge razmjene udaraca, meč-loptu nije iskoristio Federer, ali je odmah poslije toga as udarcem došao do četvrte meč-lopte. Nadal mu to nije dozvolio i izjednačio je, a Švajcarac je ubrzo izborio petu meč-loptu. Tu priliku nije propustio i poslije velike borbe plasirao se u finale.

U finalu ga čeka Novak Đoković, koji je ranije danas, takođe poslije četiri seta, pobijedio Španca Roberta Bautistu Aguta. Biće to njihov 48. meč, a srpski igrač vodi 25:22 u pobjedama.

Federer juri devetu, a Đoković petu titulu...

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније