Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Tenis

[ Izvor: B92, Objavio: I. P. ]

05. 08. 2019. 08:31   >>  08:31

97 MINUTA IGRE

Kirjos osvojio titulu u Vašingtonu

Australijanac Nik Kirjos pobjednik je turnira Serije 500 u Vašingtonu.

On je u meču za titulu bio bolji od ruskog tenisera Danila Medvedeva, 7:6 (6), 7:6 (4) poslije 97 minuta igre.

Kirjosu je ovo ukupno šesta titula u karijeri i druga u ovoj sezoni, pošto je u martu osvojio takođe turnir Serije 500, u Akapulku. Tada je bio bolji od Aleksandera Zvereva.

Bila je to sjajna nedjelja za tenisera iz Kanbere. Ne samo što je uzeo trofej, već se pri tom sjajno i zabavljao, a ni u meču sa Medvedevim nijesu izostale egzibicije u Kirijosovom stilu, tvineri, atraktivni poeni i razgovor sa publikom.

Na meč lopti je ponovo pitao ženu iz publike na koju stranu da servira. Poslušao je i pogodio as poslije čega je pao na teren.

"Ovo mi je bila jedna od najljepših nedjelja u životu. Napravio sam ogromne korake. Postao sam prijatelj sa momkom koji pravi smutije, tačno zna kakve smutije volim. Igrao sam ping pong sa nekom djecom prije finala. Publika je zaista divna, bila je ovo nedjelja koju neću zaboraviti", rekao je on.

"Imao sam ljude koji su me podržavali, bili uz mene, nikad nijesu izgubili vjeru u mene čak i kada sam ja gubio vjeru u sebe. To mnogo znači. Sjajno je osvojiti titulu, dokazao sam i sebi i ljudima koji me podržavaju da i dalje mogu da igram na najvišem nivou", poručio je Kirjos.

Kirjos je osim 500 poena zaradio i ček na 365.390 dolara, a Medvedev je priznao da je Australijanac odigrao odlično.

"Svi znamo koliko dobro Nik može da odigra kada to želi. Ove nedjelje je želio da igra, bilo je zaista teško igrati protiv njega", izjavio je Medvedev.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније