Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Tenis

[ B92; Objavila: J.B.Č. ]

04. 09. 2019. 08:40 >> 08:40

US OPEN

Serena deklasirala Kineskinju

Serena Vilijams je čini se konačno spremna za osvajanje rekordne 24. Grend slem titule.

Amerikanka, koja već više od dvije godine pokušava da izjednački rekord Margaret Kort prosto je deklasirala protivnicu u četvrtfinalu, Kineskinju Ćijan Vang, 6:1, 6:0.

Serena se na terenu zadržala svega 44 minuta, nijednog momenta Vangova nije imala bilo kakvu šansu ni da se ponada plasmanu u polufinale.

Bila je to Vilijamsova kao u najboljim danima, snažno je udarala, dobro se kretala, igrala praktično bez greške, za razliku od protivnice koja je bila isuviše impresionirana susretom na "Artur Eš" stadionu.

Uz to ovo joj je bila jubilarna, stota pobjeda u Njujorku i 13. plasman u polufinale ovog turnira.

"Nevjerovatno je sve ovo, jer kad sam ovde počela da igram, imala sam samo 16 godina. Nije mi ni padalo na pamet da ću imati sto pobjeda ovdje. Volim ovo što radim, ne želim da prestanem da igram ovdje. Osjećam se dobro, imala sam tešku godinu. Vratila sam se na Vimbldonu, igram bolje i evo me, tu sam", izjavila je Vilijamsova.

Zanimljiva stvar dogodila se kada je voditeljka na kraju rekla da je čula da Serena voli karaoke.

"Uh, dobro je. Mislila sam da ćete me pitati da pjevam! Mogu ako mislite da rastjeram navijače i izgubim nekog od njih", nasmijala se Amerikanka.

Kaže i da je poseban osjećaj igrati pred domaćom publikom.

"Biti Amerikanka i igrati kod kuće je interesantno i lijepo. Odrasla sam gledajući US Open, gledala sam mnogo šampiona, otvaranje stadiona Artur Eš. Osvojila neke od 23 Grend slem titule baš ovdje. Poseban je ovo teren", priznala je, a potom se osvrnula i na narednu rivalku, Jelinu Svitolinu.

"Ima sjajnu godinu, igrala je u polufinalu Vimbldona, sigurna sam da želi ovog puta i dalje da dogura. Moraću da igram dobro. Srećna sam i spremna, hoću da uživam u igri", zaključila je Serena.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније