Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Tenis

16. 09. 2013. 20:31   >>  20:31

NAJAVIO ŽALBU

Čiliću devet mjeseci zabrane igranja

Međunarodna teniska organizacija donijela je konačnu odluku o suspenziji Marina Čilića. Najbolji hrvatski teniser kažnjen je sa devet mjeseci zabrane nastupa zbog pozitivnog doping nalaza.

Čilić je bio pozitivan na doping testu 2. maja nakon ATP turnira u Minhenu, rezultate je saznao tokom nastupa na Vimbldonu i od tada ga nema na ATP turnirima. Kazna mu je počela teći retroaktivno od 1. maja ove godine, objavio je ITF.

"Nezavisni tribunal zaključio je da je Čilić nesvejno unio niketamid u svoj organizam i nije imao namjeru da njime poboljša svoje rezultate, pa je stoga ispunio preduslov zbog kojeg mu se može izreći smanjena kazna zbog kršenja antidoping pravila vlastitom greškom. Komisija za kršenje antidoping pravila zbog toga ga kažnjava s devet mjeseci zabrane nastupa i ističe 31. januara 2014. u ponoć", objavio je ITF.

Takođe, Čiliću će biti oduzeti svi ATP bodovi osvojeni od turnira u Minhenu, a moraće da vrati i novac zarađen od nagrada.

Nakon izriicanja kazne oglasio se i Čilić, koji je najavio da će se žaliti Arbitražnom sudu za sport.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније