Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Tenis

[ Objavio: I. P. ]

02. 02. 2020. 13:54   >>  14:11 22

PREOKRET U MELBURNU

Novak Đoković osvojio Australijan open

Novak Đoković pobijedio je Dominika Tima u finalu Australijan opena i po osmi put u karijeri postao šampion tog turnira.

Osmu titulu osvojio je na Otvorenom prvenstvu Australije, pošto je danas u finalu pobijedio Austrijanca Dominika Tima sa 6:4, 4:6, 2:6, 6:3, 6:4.

Đoković je odbranom titule u Melburnu stigao do 17. grend slem trofeja u karijeri i od sjutra će ponovo biti prvi na ATP listi. On će nakon tri mjeseca boravka na drugoj poziciji preteći Rafaela Nadala za 325 bodova.

Ovo je Đokovićev ukupno 78. trofej u karijeri.

Na drugoj strani, Tim je i u svom trećem grend slem finalu ostao bez titule, pošto je prethodna dva puta gubio na Rolan Garosu od Rafaela Nadala.

Bio je ovo 11. duel Đokovića i Tima, a srpski teniser je do sedme pobjede stigao nakon četiri sata igre.

Đoković je sjajno počeo meč i već u drugom gemu je napravio brejk, a potom ga lako i potvrdio za prednost od 3:0. Srpski teniser je i u naredna dva gema na servis protivnika "pritiskao" Austrijanca, ali je Tim uspio da se obrani nakon čega je vezao dva gema i izjednačio na 4:4.

Ta mini-serija Tima nije poremetila Đokovića, koji je dobio naredna dva gema za prednost od 1:0 u setovima nakon 52 minuta igre.

Na početku drugog seta obojica tenisera su gemove na svoj servis osvojili sa "nulom", da bi u trećem gemu Tim iskoristio greške Đokovića i stigao do brejka i prednosti od 2:1.

Srpski teniser je u šestom gemu propustio šansu da vrati brejk, ali je u osmom uspio da oduzme servis Timu i izjednači na 4:4. Medjutim, u narednom gemu Đokovića je ponovo imao problema sa servisom pa je Tim napravio odlučujući brejk u tom dijelu igre.

Đokovića je u posljednja dva gema drugog seta osvojio samo dva poena, a glavni sudija meča ga je dva puta upozorio zbog prekoračenja vremena izmedju poena.

"Sjajan posao. Napravio si od sebe zvijezdu", poručio je Đokovića sudiji nakon izgubljenog drugog seta.

Srpski teniser, nakon rasprave sa sudijom, nije uspio da povrati koncentaciju ni na početku trećeg seta, pa je Tim duplim brejkom poveo sa velikih 4:0.

Borio se Đokovića nakon toga, u osmom gemu je imao brejk loptu, ali se Tim odbranio i iskoristio četvrtu set loptu za potpuni preokret u meču.

Do osmog gema četvrtog seta nije bilo brejkova kada je Đokovića oduzeo servis protivniku i odveo meč u odlučujući peti set.

Đokovića je tokom četvrtog seta postepeno popravljao svoju igru, ali i još jednom pokazao koliko je mentalno jak.

U trećem gemu petog seta je napravio brejk i u nastavku je uspješno odolijevao pokušajima rivala da se vrati u meč.

Пратите нас на

Коментари22

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније