Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Tenis

[ Beta ]

03. 02. 2020. 14:00   >>  13:59

EGZIBICIONI MEČ

Federer prvi put u karijeri igra u J. Africi

Švajcarski teniser Rodžer Federer nikada do sada u karijeri nije igrao u Južnoj Africi, zemlji u kojoj mu je rođena majka, ali to će ispraviti već u petak.

"Ne znam zašto mi je trebalo toliko vremena, da budem sasvim iskren. I sebi sam rekao: 'Nemoguće da sam na turu 20 godina, postao sam igrač kakav sam, a nikada nijesam igrao u Južnoj Africi. To jednostavno nije u redu. Ne bih mogao da živim sam sa sobom da je to ostalo tako", rekao je Federer.

Federer će tu "rupu" u svojoj biografiji konačno popuniti u petak kada bi on i njegov dugogodišnji rival Rafael Nadal trebalo da odigraju egzibicioni meč u Kejptaunu.

"Znate kako je to, život na turu je ponekad takav. Ne mogu biti uzbuđeniji što se ovo zaista sada događa. Nadam se da ću dobro igrati... Znam da su i moji roditelji veoma srećni i ponosni", rekao je Federer.

Ideja tog događaja je da se prikupi više od milion dolara za Fondaciju Rodžera Federera koja podržava obrazovanje u ranom djetinjstvu u šest afričkih zemalja i Švajcarskoj.

"Ali, nije sve u prikupljanju novca", rekao je Federer.

On je želio da taj egzibicioni meč bude dostupan svim gledaocima, pa će se 10.000 ulaznica prodavati po cijeni od oko 11 dolara.

Cilj je da posjeta bude oko 50.000 gledaoca što bi bila i najveća posjeta na jednom teniskom meču.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније