Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Tenis

30. 09. 2013. 11:39   >>  11:39 2

NADAL PRIJETI

Đoković i dalje prvi na listi

Srpski teniser Novak Đoković i dalje je prvi na listi najboljih svjetskih tenisera (ATP). On bi, već naredne sedmice, mogao da izgubi prvo mjesto, ukoliko španski teniser Rafael Nadal na turniru u Pekingu izbori plasman u finale.

Đoković ima 11.120 bodova, na drugom mjestu je Nadal sa 10.860 bodova, dok je treći Britanac Endi Marej sa 7.075.

Na četvrtom mjestu je Španac David Ferer (6.710), dok je Čeh Tomaš Berdih, koji ima 4.520 bodova pretekao Švajcarca Rodžera Federera(4.515) i nalazi se na petom mjestu.

Među najboljih deset nalaze se Argentinac Huan Martin Del Potro, Francuzi Žo -Vilfrid Conga, Švajcarac Stanislas Vavrinka, koji je pretekao Francuza Rišara Gakea.

Najveći napredak na listi zabilježio je portugalski teniser Žoao Sousa, koji je napredovao za 26 pozicija i nalazi se na 51. mjestu.

Na vrhu liste najboljih svjetskih teniserki (WTA) Amerikanka Serena Vilijams je ubjedljivo prva, sa 12.260 bodova.

Drugoplasirana je Bjeloruskinja Viktorija Azarenka sa 9.480, ispred Ruskinje Marije Šarapove koja ima 7.641 bodova. Četvrta je Poljakinja Agnješka Radvanjska sa 5.995, dok je Kineskinja Na Li sa 5.565 bodova na petoj poziciji.

Među prvih deset nalaze se Italijanka Sara Erani, Čehinja Petra Kvitova, koja je u odnosu na prošlonedjeljnu listu napredovala za četiri pozicije i nalazi se na sedmom mjestu, Dankinja Karolina Voznjacki, Njemica Anđelika Kerber i Francuskinja Marion Bartoli, koja je pretekla srpsku teniserku Jelenu Janković.

Najveći napredak na listi zabilježila je američka teniserka Venus Vilijams, koja je napredovala za 25 mjesta i nalazi se na 38. poziciji.

Najbolje plasirana crnogorska teniserka Danka Kovinić popravila je plasman za jednu poziciju, u odnosu na prethodnu listu i nalazi se na 170. mjestu.

Ana Veselinović je na 499. poziciji, dok je Vladica Babić na 862. mjestu WTA liste.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније