Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Tenis

Beta [ Objavio: O.Z. ]

28. 03. 2020. 17:40   >>  17:39

BEZBJEDNOST JE NAJVAŽNIJA

Čelnik WTA se nada nastavku takmičenja za sezonu na travi

Izvršni direktor Udruženja teniserki (WTA) Stiv Sajmon rekao je danas da se nada da bi takmičenja mogla da se nastave na vrijeme za sezonu na travi, ali da treba biti realan po pitanju situacije oko pandemije korona virusa.

Sva teniska takmičenja odložena su do 7. juna, što znači da se u predviđenim terminima neće igrati turniri na šljaci. Sajmon je rekao da se nada da će sezona na travi početi na vrijeme, ali je istakao da su zdravlje i bezbjednost svih učesnika prioritet.

"Porodica WTA prolazi kroz iste stvari kao i svi ostali širom svijeta. Mi smo zdravi i dobrog raspoloženja i nadam se da je tako sa svim ljubiteljima tenisa. Ovo je neviđeno i svi zajedno ćemo proći kroz to. Kao i svi, prikupljamo podatke i sve informacije od eksperata, lokalnih vlada uz poštovanje mjera i zabrana", rekao je Sajmon za Tenis čenel, prenio je Eurosport.

"WTA i tenis su jedinstveni, pošto je ovo globalna stvar. Sve zabrane putovanja i ostali izazovi će uticati na nas vezano za kretanja igrača. Sada se nadam da ćemo se vratiti za sezonu na travi, koja počinje 8. juna, ali moramo biti realni. Svjesni smo da bi sezona mogla biti odložena i poslije tog datuma. Najvažnija je bezbjednost svih učecnika", dodao je on.

Organizatori trećeg grend slem turnira u sezoni Vimbldona će naredne nedjelje odlučiti o njegovom održavanju. Londonski turnir trebalo bi da počne 29. juna, ali bi mogao da bude pomjeren za kasniji datum.

"Mi želimo da se što prije vratimo takmičenjima. Nadamo se u junu, ali ako ne, nadamo se tokom ljeta za sezonu na tvrdoj podlozi u SAD", naveo je Sajmon.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније