Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Tenis

[ Beta ]

22. 04. 2020. 20:08 >> 20:04

REVOLUCIJA

Federer predložio ujedinjenje ATP i WTA

Švajcarski teniser Rodžer Federer predložio je danas ujedinjenje Asocijacije profesionalnih tenisera (ATP) i Ženske teniske asocijacije (WTA).

"Pitam se... Da li sam ja jedini koji misli da je sada vrijeme da se muški i ženski tenis ujedine i budu kao jedno", napisao je Federer na svom tviter nalogu i izazvao buru reagovanja.

Federer je naglasio da ne misli na spajanje takmičenja na terenu, već na spajanje dva tijela (ATP i WTA).

U odgovoru na jedan od komentara, Federer je napisao: "Previše je zbunjujuće za navijače kada postoje različiti sistemi rangiranja, različite kategorije turnira...".

"To je vjerovatno trebalo da se desi odavno, ali možda je sada zaista vrijeme. Ovo su teška vremena za sve sportove, a mi iz ovoga možemo izaći ili sa dvije oslabljene organizacije ili sa jednom jakom", napisao je Švajcarac.

Australijski teniser Nik Kirijos je na ovu Federerovu ideju odgovorio samo jednom riječju - "Da".

Profesionalno doba tenisa počelo je 1968. godine, ATP je osnovan 1972. godine i od tada vodi brigu o muškom tenisu. WTA je godinu dana kasnije osnovala Bili Džin King koja je i jedan od zagovornika ujedinjenja te dvije organizacije.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније