Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Tenis

Sport klub [ Objavio: O.Z. ]

15. 05. 2020. 11:01 >> 10:58
4

ĐOKOVIĆ

"Vjerujem da mogu da osvojim najviše Slemova"

Najbolji teniser svijeta Novak Đoković uvjeren je da će oboriti rekorde Rodžera Federera po broju osvojenih Gren slem titula i po broju nedjelja provedenih na prvom mjestu ATP liste.

Srpski teniser je u karijeri osvojio 17 titula na Slemovima i na trećem je mjestu vječite rang liste. Ispred njega su Rafael Nadal sa 19 i Rodžer Federer sa 20.

Đoković je trenutno prvi na ATP listi, a na tom mjestu je u karijeri proveo 282 nedelje. Bolji od njega u tom segmentu su Pit Sampras sa 286 i Federer sa 310.

"Uvijek imam samopouzdanja. Mislim da ono izvire iz vere u sebe, koja potiče iz ljubavi prema onome što radite. Međutim, uvijek morate nečeg i da se odreknete. Volio bih da više vremena provodim sa porodicom i djecom. Ali sam zahvalan što me najbliži ljudi i dalje podržavaju i da razumiju da je ovaj put izabrao mene. Imam još toga da uradim u ovom sportu", rekao je Đoković u razgovoru sa Grejemom Besindžerom i dodao:

"Vjerujem da mogu da osvojim najviše Slemova, da mogu da oborim rekord po broju nedjelja provedenih na prvom mjestu ATP liste. To su moji ciljevi. Istovremeno, to nijesu jedine stvari koje me motivišu. Ono što me pokreće svaki dan je ono što je vezano za moj rast".

Upitan da li će igrati i u 40. godini, Đoković je rekao:

"Ne vjerujem u granice, verujem da su one iluzije. Želim da igram dugo, ali znam da moram da se držim određenih rutina kako bih ostao zdrav fizički i mentalno. Sve mora da bude u sinergiji sa mojim privatnim životom. Možda ću igrati i sa 40, ali tada ću biti fokusiran na najveće turnire i one koji mi vrede najviše".

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније