Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Tenis

[ Objavio: O.Z. ]

01. 07. 2020. 20:15   >>  10. 07. 2020. 20:25

10 MILIONA FUNTI

Vimbldon nagradni fond daje teniserima i teniserkama

Vimbldon, treći Gren slem turnir u sezoni, objavio je da će dati 10 miliona funti kao nagradni fond teniserima i teniserkama koji bi imali pravo nastupa da se turnir održao.

Vimbldon je bio osiguran u slučaju pandemije i sada je objavljeno da će se deset miliona funti podijeliti na 620 igrača i igračica.

Na osnovu ATP i WTA listi, 224 tenisera i teniserki koji bi igrali u kvalifikacijama dobiće po 12.500 funti, 256 onih koji bi igrali u glavnom žrijebu dobiće po 25.000 funti; 120 onih koji bi se takmičili u glavnom žrijebu dublova dobiće po 6.250; 16 onih koji bi učestvovali u turniru za igrače u kolicima po 6.000 funti, a “quad wheelchair“ igrači dobiće po 5.000.

"Odmah po otkazivanju turnira, okrenuli smo se tome kako možemo da pomognemo onima koji pomažu da se Vimbldon uopšte održava. Mjeseci neizvijesnosti bili su veoma zabrinjavajući za sve, uključući igrače, od kojih brojni imaju finansijske poteškoće i iščekivali su s pravom priliku da na Vimbldonu zarade novac. Srećni smo što nas je naša osiguravajuća politika dovela u situaciju da to možemo da prepoznamo i da ponudimo tu isplati kao nagradu za vrijedan rad koji ih je doveo na mjesta na kojima su na listama", navodi izvršni direktor AELTC Ričard Luis.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније