Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Tenis

[ B92, objavila B.B. ]

12. 08. 2020. 14:44 >> 14:46

ORGANIZATORI OBAZRIVI

Moguće otkazivanje i Australijan opena

Iako je planiran tek za pet mjeseci, naredno izdanje Australijan opena je već pod znakom pitanja. Pandemija koronavirusa otkazala je Vimbldon, a Rolan Garos (27. septembar) i US open (31. avgust) dovela pod znak pitanja.

Zbog toga su organizatori Australijan opena veoma obazrivi, ali direktor turnira Kreg Tajli uvjerava da bi sve trebalo da bude u redu.

Prodaja karata planirana je za oktobra, a objavljeno je da će igračima biti otvorene granice i obezbijeđen dolazak u pet "biološki sigurnih mjehura" širom zemlje.

"Otvorićemo naš biološki mjehur od 1. decembra i igrači će moći da dođu kada god budu htjeli. Kada dođu igrači, vjerujemo da neće morati da budu u hotelu 14 dana kao što je trenutno slučaj. Biće izuzeti toga, ali samo u okviru ovoh biološki sigurnih mjehura", objasnio je Tajli.

Australiju je pogodio drugi talas koronavirusa, pa je Melburn trenutno pod "policijskim časom".

Bezbjednosnim detaljima AO 2021. bavila se ista agencija koja je bila zadužena za smanjenje rizika zbog požara koji su u januaru ove godine zahvatili Australiju.

Prvi scenario turnira je da se održi na manje-više isti način kao 2020, a drugi da dolazak publike bude limitiran.

"Scenario broj tri je bio turnir bez publike, samo putem TV-a. Scenario četiri je bio da se turnir odloži. Scenario pet je bio da nema turnira", kaže Tajli.

Kako kaže, problem da kompleks u Melburnu primi oko 400.000 gledalaca (duplo manje nego ove godine) neće postojati.

"Napravili smo strategiju i operacioni plan za sve navijače i to kako će oni biti raspoređeni u kompleksu", izjavio je Tajli koji je objasnio da će se prvo konsultovati sa ostalim Grend slem turnirima ukoliko budu morali da odlože svoj, to jest da neće uraditi što je uradio Rolan Garos ove godine samoinicijativno premjestivši turnir sa maja na septembar.

Teniska asocijacija je zadužila jednog "globalnog stručnjaka" za postavljanje pomenutih biološko sigurnih "mjehura" i centara za testiranje u Pertu, Brizbejnu, Sidneju, Adelejdu i Melburnu.

Iako se očekuje da AO 2021. godine donekle značajno (preko 10%) utiče na profit koji će ostvariti Savez i Melburn, nagradni fond od 71 miliona dolara neće biti smanjen.

"Uvjeren sam u to da će se turnir održati i da će biti u Melburnu. Imaće publiku i to će biti početak povratka na mjesto na kojem smo se zaustavili", zaključio je Tajli.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније