Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Tenis

[ Beta ]

14. 09. 2020. 16:26   >>  16:26 1

NAUČIO LEKCIJU

Đoković: Nikad neću zaboraviti incident na US Openu

Najbolji teniser svijeta Novak Đoković rekao je danas da je naučio "veliku lekciju" nakon što je diskvalifikovan sa Otvorenog prvenstva SAD i istakao da nikada neće zaboraviti taj incident.

Đoković je diskvalifikovan u četvrtoj rundi US Opena pošto je nenamjerno pogodio linijskog sudiju lopticom što je označilo i kraj njegovog niza od 29 uzastopnih pobjeda i pokušaja da stigne do 18. grend slem titule.

Srpski teniser je danas u Rimu prvi put pred novinarima govorio o tom incidentu i diskvalifikaciji.

"Naravno da je bio šok završiti US Open na takav način. Moglo je to da mi se dogodi i ranije u karijeri, kao i mnogim igračima. Bilo je mnogo spekulacija o tome da li sam zaslužio diskvalifikaciju. Prihvatio sam to i krenuo dalje. Stvarno mi je žao što sam izazvao šok i dramu", rekao je Đoković.

"Ne mogu da obećam ili da garantujem da više nikada u životu neću uraditi nešto slično. Potrudiću se, daću sve od sebe, ali sve je moguće u životu", rekao je Đoković.

On je istakao da nije namjerno pogodio sudiju koju je kasnije, kako je dodao, zvao da provjeri kako je.

"Na cio incident ću gledati kao na veliku lekciju... Kada tako udarite loptu kao što sam ja uradio uvijek postoji šansa da nekoga pogodite. Pravila su jasna, prihvatam to i moram da idem dalje i to sam uradio", rekao je Djoković.

"Naravno da nijesam zaboravio na to i mislim da nikada neću jer je to jedna od onih stvari što ostaje u pamćenju do kraja života. Ali, mislim da neću imati nikakav problem da se vratim na teren, da igram dobro i da udaram lopticu", dodao je prvi teniser svijeta.

Đoković se već ove nedjelje vraća na teren.

Kao prvi nosilac slobodan je u prvom kolu Mastersa u Rimu, a u drugom će igrati protiv pobjednika meča Salvatore Karuzo - kvalifikant.

Devetostruki šampion Rima, Španac Rafael Nadal je na drugoj strani žrijeba tako da je njihov duel moguć tek u finalu.

Turnir u Rimu će se zbog pandemije korona virusa igrati pred praznim tribinama, a igrači će kao i Njujorku biti u "mjehuru" i često će biti testirani na kovid-19.

Za razliku od Njujorka, teniseri u Rimu neće biti obavezni da nose maske kada ulaze i izlaze sa terena.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније