Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Tenis

[ Izvor: Beta ]

15. 10. 2020. 10:27 >> 10:33

KARANTIN ZA SPORTISTE

Australijan open bi blaže mjere za tenisere

Izvršni direktor Otvorenog prvenstva Australije Kreg Tili rekao je da želi da strani teniseri učesnici tog grend slem turnira u Melburnu 2021. godine budu izuzeti iz dvonedjeljnih strogih karantina u hotelu, koji su sada obavezni za putnike koji ulaze u zemlju u cilju sprečavanja širenja korona virusa.


Tili je rekao da je apsolutno uvjeren da će se Australijan open održati sljedeće godine prema planu, od 18. do 31. januara u Melburnu, kao i takmičenja uoči prvog grend slem turnira u sezoni - ATP kup i turniri u Brizbejnu, Sidneju i Hobartu.

On je rekao da računa na to da će australijske državne i savezne vlade ublažiti ograničenja i dati posebno odobrenje igračima da uđu u bezbjedan trening mjehur, slično onome što su nedavno uradili na US openu i Rolan Garosu, kako bi se pripremili za turnir koji će biti izolovan od javnosti.

"Ako igrač mora da bude zaglavljen u hotelu dvije nedjelje prije početka sezone, to se neće dogoditi. Ne možete da tražite od igrača da odu u karantin dvije nedjelje, a onda da izađu i budu spremni da igraju na grend slem turniru", rekao je Tili za Asošiejted pres.

Švajcarac Rodžer Federer i Amerikanka Serena Vilijams, koji će sljedeće godine napuniti 40 godina, već su se obavezali da će igrati na Australijan openu, ali je Tili rekao da se igrači jednostavno neće pojaviti ako im ne bude dozvoljeno da se pripreme na pravi način.

"Mi potpuno prihvatamo da svi koji dolaze iz inostranstva moraju u dvonedjeljni karantin, ali ono o čemu pregovaramo ili o čemu pokušavamo da postignemo dogovor, je da postavimo karantinsko okruženje u kome mogu da treniraju i slobodno idu između hotela i terena u te dvije nedjelje", naveo je on.

Na US openu i Rolan Garosu igrači nijesu imali obavezu da idu u karantin, ali su morali da budu u mjehuru i da se redovno testiraju na korona virus prije nego što im je dozvoljeno da igraju. Igrači su nosili maske izmedju mečeva.

Melburn je jedan od najteže pogođenih australijskih gradova tokom pandemije korona virusa. Drugi talas pandemije natjerao je nadležne na uvođenje policijskog časa preko noći i zatvaranje pet miliona stanovnika.

Organizatori Australijan opena i pored toga planiraju publiku na tribinama, do 50 odsto kapaciteta, uz obavezno poštovanje pravila o distanci.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније