Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Tenis

B92

02. 11. 2020. 11:30 >> 11:38
1

RAZMIŠLJA SE O NOVOM ODGAĐANJU

Rolan Garos ponovo u izmijenjenom terminu?

Otvoreno prvenstvo Francuske u tenisu, poznatije kao Rolan Garos, možda bude odgođeno i naredne godine.

Organizatori Rolan Garosa neće se libiti da ponovo pomjere termin odigravanja turnira, ako to bude bilo neophodno sljedeće godine, potvrdio je direktor turnira Gi Forže.

Francuska teniska federacija (FFT) našla se na udaru kritika u martu, kada je objavljeno da će pariski Grend slem, umjesto u standardnom terminu, biti igran krajem septembra i početkom oktobra.

Organizatori su se na ovakav korak odlučili zbog pandemije koronavirusa, ali se prethodno nijesu konsultovali sa ostalim krovnim organizacijama, kao ni sa učesnicima, što je izazvalo oprečna mišljenja.

Zbog toga je Otvoreno prvenstvo Francuske u tenisu igrano u novom terminu kada su uslovi, u najmanju ruku, bili nepovoljni za održavanje takmičenja.

"Hajde da kažemo da ukoliko se sjutra, što naravno znači sljedeće godine, suočimo sa istim problemima, vjerovatno bismo pokušali da izvedemo isti poduhvat", rekao je Forže.

Ovogodišnji Vimbldon prvi put je otkazan od Drugog svjetskog rata, ali su ostala dva grend slema u drugom dijelu sezone, US open i Rolan Garos, ipak održani.

"Znam da smo bili na udaru kritika kada smo pomjerili datume za odigravanje Rolan Garosa. Uradili smo to veoma brzo i uznemirili neke ljude. Određeni igrači su bili veoma iznenađeni, učinili smo to da svoju ruku. Pozitivna stvar je što su nam ti isti ljudi, a posebno igrači, rekli da smo ispravno postupili. Tako da je funkcionisalo", naveo je Forže i dodao:

"Sada znamo da su nam pružili veliku podršku i, ukoliko se dogodi isto sljedeće godine, verovatno ćemo u ranijoj fazi pokušati da zamislimo novo odgađanje Rolan Garosa za kasniji dio sezone".

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније