Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Tenis

16. 11. 2020. 11:19   >>  11:19

TENISKI SAVEZ SAOPŠTIO

Svi turniri pred AO trebalo bi da se igraju u Melburnu

Svi teniski turniri koji se tradicionalno igraju prije Otvorenog prvenstva Australije trebalo bi da budu održani u Melburnu, saopštio je danas tamošnji teniski savez.

Kako bi igrači izbjegli dodatne probleme oko putovanja i karantina zbog korona virusa, Teniski savez Australije planira da turnire koji se igraju u Sidneju, Brizbejnu, Pertu, Adelejdu i Hobartu preseli u Melburn.

Prema planu, očekuje se da teniseri počnu da dolaze u Australiju sredinom decembra kako bi proveli dvije nedjelje u karantinu.

Međunarodne granice Australije su uglavnom zatvorene, a i dalje postoje različita ograničenja za putovanja između država.

Direktor Teniskog saveza Australije Kreg Tajli rekao je da bi premještanje svih turnira u državu Viktorija značilo da neka naknadna ograničenja u putovanjima među državama neće imati uticaj na prvi grend slem turnir u sezoni.

Međutim, premijer Viktorije Danijel Endrus rekao je da su planovi za održavanje svih turnira u Melburnu "daleko od završenog posla".

"Australijan open je veliki događaj, takmičenje koje svi volimo... ali, dolazi u vrijeme kada je ostatak svijeta u plamenu. Naravno da je to važan događaj, ali mislim da je izbjegavanje trećeg talasa važnije", rekao je on.

Melburn, glavni grad države Viktorije, bilježio je hiljade slučajeva zaraze i stotine mrtvih posljednjih mjeseci, i bio je u potpunoj izolaciji tri mjeseca. Međutim u gradu nije zabilježen nijedan novi slučaj više od dvije nedjelje.

Australijan open trebalo bi da počne 18. januara.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније