Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Tenis

01. 11. 2013. 18:41 >> 18:54

MASTERS(PARIZ)

Federer na Đokovića u polufinalu

Rodžer Federer je zakazao veliki derbi sa Novakom Đokovićem u polufinalu Mastersa u Parizu. Švajcarac je u četvrtfinalu, srušio Huana Martina Del Potroa u tri seta - 6:3, 4:6, 6:3, za 105 minuta. Novak Đoković je savladao Stanislasa Vavrinku 2:0, (6:1 6:4).

Najtrofejniji gren slem se tako revanširao Argentincu,za poraz u Bazelu. U prvom setu Federer je demonstrirao odličan tenis, napravio brejk za 3:1 i potom rutinski priveo set kraju u svoju korist.

Međutim, u drugom dijelu Argentinac je iznenadio Federera u 10. gemu i jedinim brejkom u tom setuvratio stvari u egal.

Odlučujući period igre bio je vrlo dinamičan. Viđena su čak četiri brejka, tri je ostvario Federer, što mu je bilo sasvim dovoljno da izbori pobjedu i novi okršaj sa Đokovićem.

Već u drugom gemu Đoković je napravio prvi brejk, a poslije toga je spasio i dvije brejk lopte i došao do 3:0.

Prvi poen je Švajcarac upisao u četvrtom gemu, ali bio je to i njegov jedini u prvom setu. Novak je do brejka opet stigao u šestom gemu i nakon 28 minuta igre osvojio prvi set.

Vavrinka je malo popravio igru na startu drugog dijela. Međutim, prvi do brejka je opet došao srpski teniser i to u  sedmom gemu, a potom stigao do 5:3. Švajcarac je izborio opstanak u meču, imao je i 30:0 u posljednjem gemu, ali je na kraju Đoković iskoristio prvu meč loptu i trijumfovao. 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније