Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Tenis

05. 11. 2013. 23:39 >> 23:42

STARTOVAO POBJEDOM

Đoković ponovo bolji od Federera

Večerašnji teniski derbi pripao je Novaku Đokoviću. Srpski teniser krenuo je u odbranu trofeja pobjedom nad Rodžerom Federerom 2:1 (6:4, 6:7, 6:2), na zatvaranju prvog kola Završnog Mastersa sezone u Londonu.

U prvom setu viđena je velika borba, oba tenisera čuvala su svoje servise. Prvu brejk šansu imao je Federer pri rezultatu 4:4, ali je Đoković uspio da veže tri poena i sačuva servis. Nakon toga, Švajcarac pravi četiri greške, što drugi reket svijeta koristi da riješi set u svoju korist.

Đoković je odlično počeo drugi set, odmah u drugom gemu došao je do brejk šanse ali nije uspio da je iskoristi. Ipak, prvi do brejka prednosti dolazi Federer sjajnim forhendima u petom gemu.

Međutim, već u narednom gemu Đoković pravi ribrejk, ali i gubi sljedeći servis. Pri rezultatu 5:3 za Federera, Đoković osvaja tri vezana gema, ali je Švajcarac uspio da izbori taj-brejk zahvaljujući dobroj igri na mreži i greškama Đokovića. U taj-brejku Federer pravi dva mini brejka, koja čuva do kraja za izjednačenje u setovima.

U odlučujućem setu, Đoković je podigao nivo igre, agresivnije napadao i dozvolio protivniku svega dva gema.

U prvom meču grupe B, Huan Martin del Potro juče je savladao Rišara Gaskea sa 6:7(4), 6:3, 7:5.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније