Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Tenis

18. 02. 2021. 09:56 >> 09:58

AUSTRALIJAN OPEN

Osaka preko Serene do finala

Japanska teniserka Naomi Osaka plasirala se danas u finale Australijan opena u Melburnu, pošto je pobijedila 11. teniserku svijeta Amerikanku Serenu Vilijams poslije dva seta, 6:3, 6:4.

Treća teniserka svijeta pobijedila je poslije 75 minuta i nanijela Vilijams treći poraz u četiri međusobna duela. Osaka je četiri puta oduzela servis Vilijams, koja je napravila dva brejka.

To je bila 20. uzastopna pobjeda Osake, koja je osvojila Australijan open 2019. godine.

Vilijams je u prvom setu povela sa 2:0 a zatim je 23-godišnja Osaka osvojila pet uzastopnih gemova i preokrenula. Obje su poslije toga osvojile po gem na svoj servis i Osaka je povela u meču.

Osaka je već u prvom gemu drugog seta napravila brejk, ali je 39-godišnja Vilijams u osmom gemu vratila brejk i izjednačila na 4:4. Japanska teniserka je odmah u narednom gemu napravila novi brejk i poslije gema na svoj servis iskoristila je prvu meč loptu i plasirala se u drugo finale u Melburnu u poslijednje tri godine.

Ona će za treću grend slem titulu u karijeri igrati protiv bolje iz duela Čehinje Karoline Muhove i Amerikanke Dženifer Brejdi.

Vilijams je u Melburnu pokušavala da izjednači rekord Margaret Kort od 24 grend slem titule. Ona ima sedam trofeja na Australijan openu, a posljednji put trijumfovala je na prvom grend slem turniru u sezoni 2017. godine.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније