Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Tenis

[ Izvor: N1 ]

08. 03. 2021. 06:27 >> 06:27
7

NA VRHU

Novak Đoković je istorijski broj 1

Osmi je mart – Novak Đoković zvanično je ostvario jedan od dva najveća cilja u karijeri i postao je istorijski broj jedan, teniser s najviše nedjelja provedenih na vrhu ATP liste.

Sada Đoković počinje 311. sedmicu, dok Rodžer Federer ostaje na 310. Iza njih su Pit Sampras sa 286, Ivan Lendl sa 270 i Džimi Konors sa 268 sedmica.

Već sada poznato je da će Novak biti na prvom mjestu najmanje 317 nedjelja, dakle nešto više od šest punih godina, a vjerovatno i duže.

Prvi put Đoković je došao na teniski prijesto 4. jula 2011. godine, i to na najljepši mogući način – prvo mjesto obezbijedio je pobjedom nad Žo-Vilfredom Congom u polufinalu Vimbldona, a zatim je u finalu bio bolji od Rafaela Nadala.

"Sve je važno između njih trojice, svaki minut i svaka sekunda. Mislim, 311 nedjelja, a biće i više, to je zaista fascinantno. Novak je osvojio sve što se moglo osvojiti, a kraj njegove karijere nije ni na vidiku. Debata o najvećem svih vremena uglavnom se svodi na ukus, ali ako su brojevi na tvojoj strani, neke stvari je teže poreći… Za mene, Novak je najbolji i najkompletniji teniser u istoriji, za nekog drugog to su Nadal ili Federer“, rekao je Đokovićev trener Goran Ivanišević za Sport klub.

Drugi najveći cilj u Novakovoj karijeru jesu grend slem titule, trenutno je na 18, a Federer i Nadal imaju po 20.

"Apsolutno mi nije problem da to kažem. Ko god je u vrhu tenisa i to ne kaže, ne vjerujem da je potpuno iskren. To je moja profesionalna motivacija. Profesionalni sportista treba da ima ciljeve, da teži nečemu, potrebna je ta mentalna jasnoća kako bi se postavili dnevni, kratoročni i dugoročni ciljevi. Želim da osvojim što je moguće više slemova i da budem najduže broj jedan u istoriji“, rekao je Đoković.

 

Пратите нас на

Коментари7

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније