Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Tenis

Beta

13. 06. 2021. 19:23 >> 20:07
35

OSVOJIO TROFEJ RG

Đoković vladar Pariza, ispisao istoriju

Najbolji teniser svijeta Novak Đoković osvojio je danas titulu na Otvorenom prvenstvu Francuske, pošto je u finalu pobijedio Grka Stefanosa Cicipasa poslije velike borbe u pet setova sa 6:7(6), 2:6, 6:3, 6:2, 6:4.

Đoković je do druge titule na Rolan Garosu, poslije one osvojene 2016. godine, stigao poslije četiri sata i 11 minuta.

Najbolji teniser svijeta osvojio je 84. trofej u karijeri, a 19. Gren slem titulu, čime se primakao rekorderima Rodžeru Federeru i Rafaelu Nadalu, koji su osvojili po 20.

Takođe, drugom titulom na Rolan Garosu Đoković je postao prvi teniser u Open Eri koji je sva četiri Gren slem turnira osvojio barem dva puta.

Đoković je istovremeno postao i prvi teniser poslije 2004. godine koji je poslije 0:2 u finalu Otvorenog prvenstva Francuske došao do 3:2. To je ujedno i njegova prva pobjeda u finalu nekog Gren slema nakon što je gubio 0:2.

Na drugoj strani, Cicipas u svom prvom Gren slem finalu nije uspio da stigne i do prve titule sa jednog od najvećih turnira.

Bio je ovo osmi međusobni meč Đokovića i Cicipasa i šesta pobjeda srpskog tenisera.

Đoković je već u uvodnom gemu propustio dvije brejk prilike, odnosno Grk se odlično odbranio, nakon čega su teniseri do devetog gema bili sigurni na svoj servis.

Pri vođstvu rivala od 5:4, Djoković je spasio jednu set lotpu i izjednačio na 5:5, a potom je u narednom oduzeo servis protivniku i poveo sa 6:5. Međutim, Cicipas je odmah odgovorio na isti način i odveo prvi set u taj-brejk.

Cicipas je bolje počeo taj-brejk, poveo je sa 4:0, ali je Đoković uspio da preokrene rezultat i stigne do set lopte. Ipak, Grk se nije predavao, osvojio je naredna tri poena i poveo sa 1:0 posle 71 minuta.

Nastavio je Cicipas i u drugom setu da igra agresivno, a nagrada je bila brejk u prvom gemu. Đokovićeve greške su se nizale, a novim brejkom u sedmom gemu Cicipas je bio nadomak osvajanja seta. To je učinio u narednom gemu za 6:2 poslije 31 minuta.

Đoković je bolje počeo treći set, pa je u četvrtom gemu, poslije velike borbe koja je trajala više od deset minuta i pet brejk lopti, oduzeo servis rivalu i poveo sa 3:1.

Tu prednost čuvao je do kraja seta za 6:3 i početak preokreta.

Cicipas je u poslije trećeg seta tražio medicinski tajm-aut, nakon čega je prvi gem u četvrtom setu izgubio osvojivši samo jedan poen.

Nastavio je Đoković da igra dobro, osvojio je naredna dva gema, uz još jedan brejk, i poveo sa 3:0. Srpski teniser je sačuvao dva brejka prednosti i odveo meč u peti, odlučujući set.

Đoković je u prvom gemu petog seta propustio jednu brejk loptu, ali nije u trećem kada je napravio veliki korak ka pobjedi.

Imao je srpski teniser još dvije brejk prilike u tom setu, ali taj jedan brejk je bio dovoljan za trijumf i drugu titulu na Rolan Garosu.

Đokoviću su trofej uručili bivši šampioni Rolan Garosa Bjorn Borg i Džim Kurijer.

Ako ne bude promjene planova, Djoković će se na teren vratiti 28. juna, kada počinje treći Gren slem turnir u sezoni, Vimbldon.

Пратите нас на

Коментари35

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније