Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Tenis

[ Izvor: N1 ]

16. 06. 2021. 10:15   >>  10:15 12

KAD SE PODVUČE CRTA

Novak uspješniji od Federera i Nadala zajedno

Novak Đoković je na Rolan Garosu osvojio 19. Gren slem titulu u karijeru i stigao na korak do Rodžera Federera i Rafaela Nadala, koji imaju po 20 najvećih trofeja.

Priča o tome ko je najbolji svih vremena traju već dugo vremena i sva trojica imaju veliki broj argumenata na svojoj strani. Međutim, ono što je sigurno, od početka 2011. godine do danas, srpski as je ubjedljivo najuspješniji teniser na planeti.

Novak je u tom periodu osvojio čak 18 Gren slem titula. Osam puta je slavio na Australijan openu, dva puta na Rolan Garosu, pet trofeja je podigao na Vimbldonu i tri na US openu. Za to vrijeme Federer i Nadal su zajedno stigli do 15 trofeja (Španac 11, a Švajcarac 4).

Ne pokazuju samo najveći turniri Đokovćevu dominaciju u proteklih nešto više od deset godina. Novak je u svoju kolekciju trofeja stavio 31 sa turnira Masters serije, a zbir njegovih najvećih rivala je 28.

On je i četiri puta stigao do titule na završnom Mastersu. Federer je u tom intervalu jednom slavio na takmičenju na kojem učestvuju osam najboljih tenisera u kalendarskoj godini, dok Nadal još uvijek nema titulu sa ovog takmičenja.

Segment koji pokazuje Novakovu nadmoć je broj nedjelja provedenih na prvom mjestu ATP liste. Novak je ušao u 325. nedjelju kao najbolji na svijetu, dok su Federer i Nadal od 2011. do sada zajedno bili vodeći tačno 132 nedjelje.

Đoković je u intervalu od 2011 do danas odigrao 35 mečeva protiv Rafaela Nadala i skor je 23:12 za Novaka. Još je ubjedljiviji protiv Federera. U 32 duela, 34-godišnji srpski teniser je kao pobjednik izašao u 22 meča. Kada se sve sabere Đokoviće je upisao 45 trijumfa, a Nadal i Federer zajedno imaju 22.

Пратите нас на

Коментари12

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније